Heb ik een computerbril nodig?

Nu de zomervakantie alweer voorbij is, kunnen we weer aan de slag op ons werk. Heb je een kantoorbaan of zit je voortdurend achter de computer? Dan bestaat er de kans dat je last kan krijgen van je ogen. Bijvoorbeeld onscherp beginnen te zien of last krijgen van droge ogen. Met een beeldschermbril bescherm jij jouw ogen.

Vermoeide ogen en beeldschermen

Zit jij of jouw kind veel achter de computer? Wanneer je meer dan twee uur per dag achter een beeldscherm zit bestaat er de kans dat je na verloop van tijd last krijgt van prikkelende en vermoeide ogen. Ook hoofdpijn en een pijnlijke nek of rug kunnen veroorzaakt worden door het te veel kijken naar beeldschermen.

Beeldschermbril_Boonstra_Brillen Computerbril_Boonstra_Brillen

Wat is een beeldschermbril?

Een computerbril (ook wel bekend als een beeldschermbril) is speciaal gemaakt voor mensen die veel achter de computer zitten. Het type glas is opgedeeld in tweeën, namelijk een dichtbij- en een midden-ver gedeelte (40 tot 60 centimeter). Hierdoor kun je comfortabel blijven kijken naar het scherm en raken je ogen minder belast. De ogen hoeven zich namelijk door de bril minder in te spannen. Een beeldschermbril is ook geschikt voor iemand die nog niet eerder een bril heeft gedragen.

 Vermoeide_ogen_bril

Blue coating

De blue coating zorgt het ervoor dat blauw licht afkomstig van beeldschermen, zoals die van computers, smartphones en tablets, neutraliseert. Dit helpt om de overbelasting en oververmoeidheid tegen te gaan.

Vind je het lezen van letters op een beeldscherm lastig? Met een computerbril zie je scherper op je werkplek en hoef je niet dichter op je beeldscherm te gaan zitten. Benieuwd of deze bril iets voor jou is? Maak een afspraak met één van onze deskundige opticiens.

Naar het overzicht