Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. De vragen zijn gegroepeerd per onderwerp. Staat uw vraag en/of antwoord er nog niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Oogmeting

 • Hoe vaak moet ik mijn ogen laten meten?

De opticiens van Boonstra Brillen adviseren u om minimaal één keer per twee jaar een professionele oogmeting te laten doen. De gezondheid van uw ogen kan namelijk snel veranderen. Door periodiek uw ogen te laten meten kan de ontwikkeling van uw ogen goed in de gaten worden gehouden en eventueel actie ondernomen worden bij snelle veranderingen. Wanneer u oogklachten ervaart raden wij u altijd aan om sneller een bezoek te brengen aan een opticien in de buurt.

 • Moet ik een afspraak maken voor een oogmeting?

Het is niet verplicht om een afspraak van tevoren te maken voor een oogmeting, maar zeker wel aan te raden. U kunt eenvoudig online een afspraak maken of telefonisch (055-5212774).

 • Zijn oogmetingen bij kinderen mogelijk?

Vanaf de leeftijd dat kinderen letters en/of cijfers kunnen lezen kunnen wij de ogen van kinderen testen. Als wij een afwijking vinden en uw kind is nog geen tien jaar oud, verwijzen wij u wel door naar een oogarts.

 • Wat kost een oogmeting?

Een professionele oogmeting doen wij gratis. Mocht u het recept mee willen nemen dan vragen wij hiervoor 35 euro. Als u binnen een half jaar een bril of lenzen bij ons aanschaft wordt dit bedrag in mindering gebracht op het aankoopbedrag.

 • Meet u ook prismabrillen aan?

Wij controleren standaard altijd de samenwerking tussen beide ogen. Op het moment dat deze verstoord is en het is een kleine correctie dan kunnen wij dit voorschrijven. Mocht de afwijking wat groter zijn dan raden wij een bezoek aan een orthoptist aan.

 

Garantie en verzekering

 • Hoeveel garantie zit er op mijn bril?

Op de meeste monturen en glazen zit een jaar garantie, op sommige brillen twee jaar. Als er wat aan uw bril mankeert, kom dan zo spoedig mogelijk langs. Hoe eerder u komt, hoe eerder wij u ook kunnen trachten het probleem te verhelpen.

 • Hebt u ook een verzekering voor mijn bril?

Op het moment dat u kiest voor Rodenstock glazen, zijn uw brillenglazen automatisch meeverzekerd voor een periode van drie jaar. Indien u schade heeft aan de glazen, kunnen wij dezelfde glazen, dus met dezelfde sterkte en kenmerken, opnieuw bestellen. U betaalt dan 20 procent van de op dat moment geldende prijs aan eigen risico en uw oude glazen moeten ingeleverd worden. U kunt hier maximaal twee keer gebruik van maken gedurende de looptijd van drie jaar.

 • Krijg ik nog wat terug van mijn zorgverzekeraar?

Vanuit de basisverzekering is er géén vergoeding op brillen(glazen) of lenzen, maar uit sommige aanvullende pakketten wél. Wij kunnen dit voor u nakijken, maar u kunt ook zelf uw polis erop nazien.

 • Kunt u mijn vergoeding bij mijn zorgverzekeraar ook regelen?

In de meeste gevallen kan dit, wij werken met Famed. Wij kunnen echter niet zien wanneer u voor het laatst een vergoeding heeft ontvangen.

 

Brillen

 • Hoe kan ik het beste mijn bril schoonmaken?

Wij adviseren u eerst de bril af te spoelen onder een lauwwarme kraan om harde stofdeeltjes er af te spoelen. U kunt de bril dan drogen en schoonpoetsen met houtvrije tissues (bij ons verkrijgbaar) of een zachte katoenen doek. Indien de bril vet is, kunt u een flesje schoonmaakmiddel gebruiken, welke u bij uw bril heeft meegekregen. Deze is overigens gratis na te vullen. U sprayt de vloeistof een keer aan de voor- en achterzijde van het glas en wrijft het schoon en droog met houtvrije tissues of een katoenen doek.

 • Heeft Boonstra Brillen ook kinderbrillen?

Ja zeker! Wij hebben een leuke collectie kinderbrillen van het merk Vingino Eyewear voor alle leeftijden voor een betaalbare prijs. Wij leveren al een complete bril vanaf 169,00 euro. De prijs is afhankelijk van de sterkte van de glazen. Kom gerust langs in onze optiekzaak in Apeldoorn om samen met uw zoon en/of dochter een mooie hippe kinderbril uit te zoeken.

 • Verkoopt u ook zonnebrillen op sterkte?

Bij Boonstra Brillen vindt u een veelzijdige zonnebrillencollectie, leverbaar in diverse sterktes en altijd met 100 procent UV-bescherming. Wij hebben prachtige zonnebrillen van merken als Ray-Ban, Serengeti Eyewear en Prego opgenomen in onze collectie.        

 • Verkoopt u ook sportbrillen?

Wij verkopen sportbrillen van het merk Gloryfy, deze brillen zijn nagenoeg onbreekbaar en zeer geschikt voor buitensporten. Deze kunnen met verschillende kleuren glazen geleverd worden en ook op sterkte.

 

Lenzen

 • Welke soorten contactlenzen heeft Boonstra Brillen?

Wij hebben onder andere daglenzen, maandlenzen en nachtlenzen in ons assortiment. Onze ervaren contactlensspecialist adviseert u graag welk soort contactlens het meest geschikt is voor uw ogen.

 • Kan ik ook contactlenzen uitproberen?

Ja, dat kan. Afhankelijk van het type lens, zijn hier wel kosten aan verbonden. Vraag naar onze contactlensspecialist voor meer informatie over het uitproberen van lenzen.

 • Kan ik naast mijn bril ook af en toe lenzen dragen, bijvoorbeeld met sporten?

Ja, daar zijn onze daglenzen geschikt voor. U bent hier meestal snel aan gewend want ze zijn erg comfortabel en zuurstof doorlatend. Bovendien is het erg hygiënisch omdat u ze maar één dag draagt en dan weggooit.

 • Wat zijn multifocale lenzen?

Naast multifocale brillenglazen bestaan er ook multifocale lenzen. Dit zijn contactlenzen waarmee u zowel veraf als dichtbij scherp kunt zien. In de lens is ook een leesgedeelte verwerkt waardoor u geen aparte leesbril nodig heeft.

 • Wat zijn nachtlenzen?

Dit zijn lenzen die u ’s nachts draagt, waardoor u overdag geen lenzen in hoeft te hebben. Terwijl u slaapt corrigeren de nachtlenzen uw ogen. Dit is niet mogelijk bij alle sterktes. Onze contactlensspecialist kan u hier meer over vertellen.

Boonstra Brillen opticien Apeldoorn