Oogmeting

Wilt u uw ogen laten opmeten bij een opticien in Apeldoorn? Dat kan bij Boonstra Brillen & Contactlenzen! Onze deskundige medewerkers kunnen een volledige en uitgebreide oogmeting verzorgen. De opticiens die onze oogmetingen verzorgen zijn officieel gediplomeerd opticien. Uw ogen zijn belangrijk, voor u, maar ook voor ons, omdat wij alleen voor de beste service gaan. 

Oogmeting Apeldoorn

Bij die beste service hoort ook de beste oogmeetapparatuur. Wij meten uiterst nauwkeurig uw oogafwijkingen voor dichtbij en veraf en in verhouding tot de pupilgrootte. Boonstra Brillen & Contactlenzen kan de beste oplossing voor uw zicht bieden en zo kunt u uw gezichtsvermogen voor de volle 100 procent benutten. Als erkend opticien maken wij uitsluitend gebruik van de innovatiefste technologieën voor onze uitgebreide oogmetingen.

Oogmeting met de DNEye Scanner van Rodenstock   ImpressionIST®3 in Apeldoorn

 

Uitgebreide oogmeting met onze DNEye® Scanner

Wij meten uw ogen met de ultramoderne DNEye® Scanner van Rodenstock. De DNEye® Scanner maakt een volautomatische oogmeting mogelijk, er worden namelijk meer dan 1.500 punten gemeten. Deze oogscanner maakt het mogelijk om niet alleen de standaardwaarden voor bijziendheid, verziendheid en onregelmatige krommingen van het hoornvlies te meten, maar onder ander ook de reactie van uw pupillen overdag en 's avonds. Bij traditionele meetapparatuur vallen deze individuele afwijkingen voor verminderd contrastgevoeligheid en slecht zicht in de schemering niet op, maar de DNEye® Scanner meet deze wel. Deze aspecten zijn ook enorm belangrijk voor de keuze van uw brillenglazen en/of contactlenzen.

Lees meer over onze DNEye Scanner

3D-video Meetsysteem

Na de uitgebreide oogmeting met de DNEye® scanner wordt er ook een oogmeting met de ImpressionIST®3 verricht voor de ideale pasvorm met uw nieuwe montuur. De pasvorm van de bril op uw gezicht speelt een beslissende rol voor de productie van de brillenglazen die voor u op maat worden gemaakt. 

De ImpressionIST®3 werkt heel simpel. U kijkt, met het door u gekozen montuur, in de spiegel en met twee camera's worden er vanuit twee gezichtshoeken beelden van u gemaakt. Met deze beelden kunnen we de glazen nog meer optimaliseren. De pasvorm van het montuur is ook bepalende voor het kijkcomfort.

Lees hier meer over onze Impressionist 3

Oogonderzoek Apeldoorn

Wanneer zijn uw ogen voor het laatst gemeten? Ons advies: laat uw ogen periodiek controleren (minimaal 1 keer per twee jaar), zodat veranderingen vroeg genoeg worden opgemerkt. Kom vandaag nog langs voor een deskundig oogonderzoek bij Boonstra Brillen & Contactlenzen in Apeldoorn (winkelcentrum Kerschoten). Of maak eenvoudig online een afspraak voor een oogonderzoek of bel naar 055 5212774.

Waarom is een oogmeting zo belangrijk?

Wist u dat uw ogen net zo persoonlijk zijn als uw DNA? Daarom zijn nauwkeurige meetgegevens een belangrijke stap om uw gezichtsvermogen te verbeteren. U wilt uw zicht toch ook voor de volle 100% kunnen benutten? De sterkte van uw ogen verandert met de jaren en er kunnen zichtproblemen ontstaan. Het kan frustrerend zijn om niet meer goed van veraf of dichtbij te kunnen zien of dat er letters dansen tijdens het lezen. Uw ogen zijn erg belangrijk en het “onderhouden” ervan ook. Ook al bent u nog geen brildrager of draagt u geen lenzen, een periodieke oogcontrole is zeer belangrijk voor iedereen.

Jaarlijkse oogcontrole 

Geadviseerd wordt om uw dierbare ogen jaarlijks te laten controleren bij een specialist. Met een oogcontrole wordt ook gecontroleerd of er oogaandoeningen optreden. Doordat u jaarlijks uw ogen laat controleren, kan de opticien op tijd handelen als er veranderingen optreden door u door te sturen naar de oogarts.

Hoe werkt een oogmeting?

Tijdens de oogmeting worden er een aantal vragen gesteld, bijvoorbeeld of u merkt dat uw zicht is verminderd en of u bepaalde werkzaamheden of hobby's heeft die misschien speciale kijkoplossingen vereisten. Ook vragen wij naar bijzonderheden in uw gezondheid, omdat bepaalde aandoeningen en medicijnen invloed kunnen hebben op de ogen. Gedurende deze objectieve oogmeting worden onder andere de sterkte en oogdruk in kaart gebracht van uw ogen. Onze optiek beschikt over de modernste meetinstrumenten, waaronder de DNEye® Scanner en de Impressionist®3, die een nauwkeurig beeld kunnen schetsen of uw gezichtsvermogen is verbeterd of verslechterd. De veraf- en dichtbij-metingen geven aan welke glazen met verschillende sterktes het beste voor u zijn.

Een goede oogmeting loont!

Op basis van een goede oogmeting met onze DNEye® Scanner en de ImpressionIST® 3 kunnen wij de perfecte brillenglazen of lenzen voor u bestellen die op elk afzonderlijke optische aspect van uw ogen is afgestemd. Kortom: een nog niet eerder beleefde, nieuwe kijkervaring!

Maak een afspraak voor een oogmeting bij Optiek Boonstra Brillen & Contactlenzen in Apeldoorn via 055 - 521 27 74.