Oogmeting

Wilt u uw ogen laten opmeten bij een opticien in Apeldoorn? Dat kan bij ons! Onze deskundige medewerkers kunnen een volledige oogmeting verzorgen. De opticiens die onze oogmetingen verzorgen zijn officieel gediplomeerd opticien. Uw ogen zijn belangrijk, voor u, maar ook voor ons, omdat wij alleen voor de beste service gaan. 

Oogmeting

Bij die beste service hoort ook het beste meetapparatuur. Wij meten uiterst nauwkeurig oogafwijkingen voor dichtbij en veraf en in verhouding tot de pupilgrootte. In combinatie met onze DNEye® Scanner en ImpressionIST® 3 kunnen we een volledige en nauwkeurige meting uitvoeren. Hierdoor kan optiek Boonstra Brillen en Contactlenzen de beste oplossing voor uw zicht bieden en kunt u uw gezichtsvermogen voor de volle 100% benutten.

Als erkend opticien maken wij gebruik van de innovatiefste technologieën.

Volautomatische meting met onze DNEye® Scanner

Wij meten uw ogen met de ultramoderne DNEye® Scanner van Rodenstock. De DNEye® Scanner maakt een volautomatische meting mogelijk, er worden namelijk meer dan 7.000 punten gemeten. Deze Scanner maakt het mogelijk om niet alleen de standaardwaarden voor bijziendheid, verziendheid en onregelmatige krommingen van het hoornvlies te meten, maar onder ander ook de reactie van uw pupillen overdag en 's avonds. Bij traditionele meetapparatuur vallen deze individuele afwijkingen voor verminderd contrastgevoeligheid en slecht zicht in de schemering niet op, maar de DNEye® Scanner meet deze wel. Deze aspecten zijn ook enorm belangrijk voor de keuze van uw brillenglazen.

Lees meer over onze DNEye Scanner

3D-video oogmeting

Na de uitgebreide oogmeting met de DNEye® Scanner wordt er ook een oogmeting met de ImpressionIST®3 verricht voor de ideale pasvorm van uw nieuwe bril. De pasvorm van de bril op uw gezicht spelen een beslissende rol voor de productie van de brillenglazen die voor u op maat worden gemaakt. 

De ImpressionIST®3 werkt heel simpel. U kijkt, met u gekozen montuur, in de spiegel en met twee camera's worden er vanuit twee gezichtshoeken beelden van u gemaakt. Zo zorgen wij ervoor dat het gekozen montuur ook het beste montuur voor u wordt. Niet alleen glazen zijn belangrijk ook de pasvorm van uw bril!

Lees hier meer over onze Impressionist 3

Waarom is een oogmeting zo belangrijk?

Wist u dat uw ogen net zo persoonlijk zijn als uw DNA? Daarom zijn nauwkeurige meetgegevens een belangrijke stap om uw gezichtsvermogen te verbeteren. U wilt uw zicht toch ook voor de volle 100% kunnen benutten?

De sterkte van uw ogen verandert met de jaren en er kunnen zichtproblemen ontstaan. Het kan frustrerend zijn om niet meer goed van veraf of dichtbij te kunnen zien of dat er letters dansen tijdens het lezen. Uw ogen zijn erg belangrijk en het “onderhouden” ervan ook. Ook al bent u nog geen brildrager of draagt u geen lenzen, een oogcontrole is zeer belangrijk voor iedereen.

Jaarlijkse oogcontrole 

Geadviseerd wordt om uw dierbare ogen jaarlijks te laten controleren bij een specialist. Met een oogmeting wordt ook gecontroleerd of er oogaandoeningen optreden. Doordat u jaarlijks uw ogen laat controleren, kan de opticien vaak op tijd handelen bij een eventuele aandoening. Bijvoorbeeld bij te weinig traanvocht kunt u druppels krijgen.

Hoe werkt een oogmeting?

Tijdens de meting worden er een aantal vragen gesteld, bijvoorbeeld of u merkt dat uw zicht is verminderd. Gedurende deze objectieve oogmeting worden onder andere de sterkte en oogdruk in kaart gebracht van uw ogen. Onze optiek beschikt over de modernste meetinstrumenten, waaronder de DNEye® Scanner en de Impressionist®3, die een nauwkeurig beeld kunnen schetsen of uw gezichtsvermogen is verbeterd of verslechterd. De veraf- en dichtbij-metingen geven aan welke glazen met verschillende sterktes het beste voor u zijn.

Een goede oogmeting loont!

Op basis van een goede oogmeting met onze DNEye® Scanner en de ImpressionIST® 3 kunnen wij de perfecte brillenglazen of lenzen voor u bestellen die op elk afzonderlijke optische aspect van uw ogen is afgestemd. Kortom: een nog niet eerder beleefde, nieuwe kijkervaring!

Maak een afspraak voor een oogmeting bij Optiek Boonstra Brillen & Contactlenzen in Apeldoorn via 055 - 521 27 74.