Nieuws

Contactlenzen en vakantie: een complete gids voor reizigers

Geschreven op

De zomer nadert en dat betekent voor veel mensen vakantieplannen. Voor degenen onder ons die contactlenzen dragen, brengt reizen een aantal extra overwegingen met zich mee. Hoe zorg je ervoor dat je zicht altijd optimaal is, van zonnige stranddagen tot avontuurlijke bergt... Lees meer »

Bescherming en kwaliteit van brillen: een balans tussen functionaliteit en stijl

Geschreven op

Bij de aanschaf van een nieuwe bril zijn zowel bescherming als kwaliteit fundamentele aspecten waar consumenten op letten. Naast het correctieaspect van een bril is het belangrijk dat de bril beschermt tegen externe factoren zoals UV-straling en blauw licht van schermen. Lees meer »

Win een Le Zen met uw Serengeti zonnebril

Geschreven op

Duik deze zomer stijlvol de zon in met de exclusieve zonnebrillencollectie van Serengeti, verkrijgbaar bij Boonstra Brillen & Contactlenzen in Apeldoorn. Serengeti staat bekend om haar superieure kwaliteit en innovatieve lens-technologie die niet alleen uw ogen beschermt... Lees meer »

Ooggezondheid en voeding: wat te eten voor beter zicht?

Geschreven op

Ooggezondheid is onlosmakelijk verbonden met goede voeding. Wat we eten heeft niet alleen invloed op ons lichaamsgewicht en hartgezondheid, maar ook direct op onze ogen. In dit artikel bespreken we enkele voedingsmiddelen die essentieel zijn voor het behoud van een goed z... Lees meer »

Slecht zien in het donker: oorzaken en oplossingen

Geschreven op

In een wereld waarin we steeds afhankelijker worden van technologie en kunstmatige verlichting, vergeten we soms dat onze voorouders ooit meesters waren in het navigeren in het donker. Maar voor veel mensen is het tegenwoordig een uitdaging om goed te kunnen zien in duist... Lees meer »

Boonstra Brillen is verhuisd

Geschreven op

Misschien heeft u het al gehoord, we gaan verhuizen! Winkelcentrum Oranjerie gaat plaats maken voor nieuwbouw. Met inmiddels de 4e generatie Boonstra aan boord is het tijd om het centrum van Apeldoorn te verlaten. Lees meer »

De evolutie van contactlenzen

Geschreven op

Contactlenzen zijn een onmisbaar hulpmiddel geworden voor miljoenen mensen over de hele wereld. Maar weinigen weten dat het concept van contactlenzen teruggaat tot eeuwen geleden. In dit blogartikel duiken we in de fascinerende geschiedenis van contactlenzen en verkennen... Lees meer »

Oogzorgweken 2023: goed blijven zien

Geschreven op

Voor uw ogen wilt u het beste en dat is precies wat wij willen en kunnen geven. U kunt bij ons terecht voor een uitgebreide oogmeting en een scan met ons DNEye Scanner. Hiermee kunnen we zien of uw ooglens nog helder is en ook hoe uw zicht overdag en in het donker is. Lees meer »

De geschiedenis en ontwikkeling van de bril

Geschreven op

Als zelfstandige opticien in Apeldoorn zijn we omgeven door geavanceerde monturen en glazen die het zicht van onze klanten verbeteren. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe dit essentiële instrument voor zichtcorrectie is ontstaan? Lees meer »

Lichte brillen van Rodenstock garanderen uniek comfort

Geschreven op

Met de ambitie om zich te concentreren op de essentie, presenteert Rodenstock een reeks lichte ‘Ultimate Lightness’ brillen met - inderdaad - zo min mogelijk materiaal. Een eenvoudig en betekenisvol concept, waarbij moderne vormen en doordachte details zorgen voor een war... Lees meer »