Nieuws

Slecht zien in het donker: oorzaken en oplossingen

Geschreven op

In een wereld waarin we steeds afhankelijker worden van technologie en kunstmatige verlichting, vergeten we soms dat onze voorouders ooit meesters waren in het navigeren in het donker. Maar voor veel mensen is het tegenwoordig een uitdaging om goed te kunnen zien in duist... Lees meer »

Boonstra Brillen is verhuisd

Geschreven op

Misschien heeft u het al gehoord, we gaan verhuizen! Winkelcentrum Oranjerie gaat plaats maken voor nieuwbouw. Met inmiddels de 4e generatie Boonstra aan boord is het tijd om het centrum van Apeldoorn te verlaten. Lees meer »

De evolutie van contactlenzen

Geschreven op

Contactlenzen zijn een onmisbaar hulpmiddel geworden voor miljoenen mensen over de hele wereld. Maar weinigen weten dat het concept van contactlenzen teruggaat tot eeuwen geleden. In dit blogartikel duiken we in de fascinerende geschiedenis van contactlenzen en verkennen... Lees meer »

Oogzorgweken 2023: goed blijven zien

Geschreven op

Voor uw ogen wilt u het beste en dat is precies wat wij willen en kunnen geven. U kunt bij ons terecht voor een uitgebreide oogmeting en een scan met ons DNEye Scanner. Hiermee kunnen we zien of uw ooglens nog helder is en ook hoe uw zicht overdag en in het donker is. Lees meer »

De geschiedenis en ontwikkeling van de bril

Geschreven op

Als zelfstandige opticien in Apeldoorn zijn we omgeven door geavanceerde monturen en glazen die het zicht van onze klanten verbeteren. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe dit essentiële instrument voor zichtcorrectie is ontstaan? Lees meer »

Lichte brillen van Rodenstock garanderen uniek comfort

Geschreven op

Met de ambitie om zich te concentreren op de essentie, presenteert Rodenstock een reeks lichte ‘Ultimate Lightness’ brillen met - inderdaad - zo min mogelijk materiaal. Een eenvoudig en betekenisvol concept, waarbij moderne vormen en doordachte details zorgen voor een war... Lees meer »

Voorkom dat ogen van jouw kinderen achteruitgaan

Geschreven op

Achteruitgang kan betekenen dat jouw kind myopie heeft. Vaak knijpen of knipperen met de ogen, moeite met in de verte kijken of vaak (te) dicht op het scherm zitten, kunnen signalen zijn van myopie. Wij hebben de beste oplossing hiervoor: Lees meer »

Speciale brillenglazen voor kinderen met myopie

Geschreven op

Kinderen worden steeds meer door tablets, computers en huiswerk naar hun schermen getrokken, waardoor ze minder tijd buiten doorbrengen. Dit kijkgedrag draagt bij aan het toenemende aantal jonge kinderen die bijziendheid ontwikkelen, ook wel bekend als myopie. Lees meer »

5 weetjes over sportbrillen die je moet weten

Geschreven op

Sportbrillen zijn een onmisbare accessoire voor elke sporter die serieus bezig is met zijn of haar sport. Of je nu een fanatieke hardloper, wielrenner of golfer bent: een goede sportbril beschermt niet alleen je ogen tegen zon en wind, maar kan ook helpen om je prestaties... Lees meer »

Hele Gloryfycollectie op zaterdag 1 april bij Boonstra Brillen

Geschreven op

Inmiddels een steeds bekender merk in Nederland, veel mensen ontdekken het comfort van de Gloryfy brillen. Als het gaat om een zonnebril voor het sporten of om een “gewone” zonnebril, een Gloryfybril is altijd een goede keus. Onb Lees meer »