Nieuws

Het dragen van contactlenzen voor de eerste keer

Geschreven op

Heeft u onlangs gekozen om contactlenzen te dragen in plaats van een bril? Het dragen van lenzen kan voor iedereen de eerste keer spannend zijn. Meestal duurt het ongeveer 1 tot 2 weken dat uw ogen gewend zijn aan het dragen van contactlenzen. Lees meer »

De perfecte bril voor jouw gezichtsvorm

Geschreven op

Het kan een hele zoektocht zijn om de perfecte bril te vinden. Wanneer je een brilmontuur moet gaan kiezen is het verstandig om je te laten adviseren door een opticien. Hij of zij is gespecialiseerd in het zoeken naar het beste montuur. Lees meer »

4 tips om als lenzendrager op vakantie te gaan

Geschreven op

Heb je al een vakantie geboekt naar eer zomerse bestemming of ga jij dit binnenkort doen? Als lenzendrager is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de vakantie, bijvoorbeeld door extra lenzenvloeistof en reserve lenzen mee te nemen. Lees meer »

Feit of fabel? Weetjes over je ogen

Geschreven op

Welke oogweetjes zijn waar en welke niet? Je hebt vast wel eens gehoord dat je van te veel kijken naar beeldschermen vierkante ogen kunt krijgt. Na het lezen van deze blog weet je welke uitspraken je wel of niet moet gaan geloven. Lees meer »

De zonnebrillen trends van 2019

Geschreven op

De lente is officieel begonnen en de zonnige dagen komen er weer aan! Heb je nog geen nieuwe zonnebril voor het komende seizoen? Geen stress, wij beschikken over een groot assortiment zonnebrillen. Om je te ondersteunen in het maken van een keuze, hebben wij de zonnebrill... Lees meer »

5 reden om te sporten mét een sportbril of sportieve bril

Geschreven op

Heb je met jezelf de afspraak gemaakt om meer te gaan sporten in 2019? Sporten met een bril is niet altijd even eenvoudig. Heb je ook altijd ruzie met je bril tijdens het sporten, omdat deze niet goed blijft zitten of verschuift? Lees meer »

Make-uptips voor brildragers tijdens de feestdagen

Geschreven op

De drukste en de gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan. Leg je zelf eens goed in de watten door tijd te nemen voor je make-up. Vind jij make-up gebruiken ook zo lastig met een bril? Wij hebben een paar tips voor jou. Lees meer »

Heb ik een computerbril nodig?

Geschreven op

Nu de zomervakantie alweer voorbij is, kunnen we weer aan de slag op ons werk. Heb je een kantoorbaan of zit je voortdurend achter de computer? Dan bestaat er de kans dat je last kan krijgen van je ogen. Bijvoorbeeld onscherp beginnen te zien of last krijgen van droge ogen. Lees meer »

Waarom is UV-bescherming belangrijk voor je?

Geschreven op

Een overvloed aan zonlicht is niet alleen slecht voor onze huid maar ook voor onze ogen. De huid herstelt vanzelf maar te veel blootstelling aan de zon versnelt het verouderingsproces van de ogen. Bindvliesontsteking, staar en/of blindheid kunnen gevolgen zijn van onvoldo... Lees meer »

Zonnebril kopen: waaraan herkent u een goede zonnebril?

Geschreven op

De zomer is begonnen, wat betekent dat een groot gedeelte van de Nederlanders de zon opzoekt en natuurlijk hun zonnebril. Nederland heeft al een aantal mooie zonnige dagen achter de rug en we hopen op nog een heleboel zomerse dagen. Lees meer »