Enkelvoudige BRIL

Tegenwoordig valt er op het gebied van brillen veel te kiezen. Van enkelvoudige glazen, multifocale, varifocale glazen tot polariserende glazen. Zelfs bij hoge sterktes hoeft men geen 'jampotglazen' te dragen. Wanneer heeft u welke sterkte nodig? De opticiens van Boonstra Brillen & Contactlenzen informeren u graag in onze optiek in Apeldoorn over de voor- en nadelen van een enkelvoudige bril met enkelvoudige glazen.

Enkelvoudige brillenglazen

Ziet u van veraf niet scherp? Of ervaart u problemen met het zicht van dichtbij? Met een enkelvoudige bril kunt u op één focuspunt weer scherp zien. Wij, opticiens, spreken over het brillenglas wanneer wij het hebben over 'enkelvoudig'. Enkelvoudig is in principe simpel, omdat het enkel één soort sterkte bevat. Een enkelvoudige bril kan een leesbril, verte bril of bril voor het autorijden zijn. 

Leesbril

Wanneer u de veertig jaar bent gepasseerd is het goed mogelijk dat het lezen van kleine letters lastiger wordt. Een enkelvoudige leesbril kan de oplossing zijn. Aan de hand van een deskundige oogmeting wordt er bepaald welke leessterkte het meest geschikt voor u is.

Verte bril

Voor het corrigeren van de verte zijn er verte brillen. De glazen van een vertebril bevat een sferische sterkte. In sommige gevallen kan er ook nog een cilinder en een as-waarde toegepast zijn.

ENKELVOUDIGE BRIL NODIG?

Heeft u een enkelvoudige bril nodig of wilt u checken of uw huidige enkelvoudige glazen nog bij uw zicht passen? Neem dan contact met ons via 055-5212774 of stuur ons een bericht via ons contactformulier. U kunt ook onze brillenzaak in Apeldoorn bezoeken voor een persoonlijk en deskundig oogadvies voor een enkelvoudige bril. Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar een nieuwe enkelvoudige bril.

Enkelvoudige glazen