Bril met multifocale glazen

Multifocale glazen bevatten meerdere sterktes in één glas. Zo zijn multifocale brillen opgebouwd uit een gedeelte voor lezen (dichtbij) en een deel voor veraf kijken. Multifocale glazen worden ook wel varifocale glazen, varifocus brillenglazen, varilux, variview en/of progressieve brillenglazen genoemd. Het komt allemaal op hetzelfde neer, maar er kan wel een verschil in slijpen voorkomen.

STERKTE OVERLOOP IN MULTIFOCALE GLAZEN

Het glas van multifocale brillen is opgebouwd uit hele dunne stukjes glas. De sterkte van de brillenglazen loopt langzaam over, van de sterkte voor veraf kijken naar de sterkte voor dichtbij kijken. Het leesgedeelte, dichtbij kijken, zit onderin de brillenglazen.

WENNEN AAN MULTIFOCALE BRILLENGLAZEN


U ziet zelf niets aan die overloop van sterktes in de multifocale bril. Het is even wennen als u eerst enkelvoudige brillenglazen heeft gedragen en daarna voor een multifocale variant kiest. U moet door een bepaald deel van de bril kijken om scherp te zien. Het kan ongeveer enkele dagen tot enkele weken duren voor u aan uw multifocale glazen gewend bent, maar dan hoeft u niet meer te switchen van bril!

BENT U TOE AAN EEN MULTIFOCALE BRIL?

Is het altijd een zoektocht voordat u uw leesbril hebt gevonden of wilt u niet meer twee brillen meezeulen? Dan is de bril met multifocale bril glazen wat voor u! Neem contact met ons op voor een afspraak op 055-5212774 of stuur ons een berichtje via het contactformulier. Onze deskundige opticiens staan graag voor u klaar om u van persoonlijk advies te voorzien. Bezoek onze optiek in Apeldoorn (winkelcentrum Kerschoten) en wij helpen u graag!

multifocaal glas