8 situaties die elke brildrager herkent

Je bril zoeken zonder dat je iets ziet, drie zoenen geven met een bril en de vraag waarom je geen lenzen draagt zijn typische situaties die je als brildrager vast weleens meemaakt. Herken jij je ook als brildrager in de volgende acht situaties?

Situatie 1: Onherkenbaar zonder bril

Maandagochtend met alle haast op werk verschijnen zonder bril of lenzen. Je collega’s zullen opkijken wanneer ze jou zonder bril zien binnenlopen. De collega’s zien je niet vaak zonder bril waardoor ze soms twee keer moeten kijken of jij het wel echt bent.

Situatie 2: Niks kunnen zien bij de kapper

De standaardvraag “Hoe wil je geknipt worden?” wordt vaak door jouw kapper gevraagd wanneer je in de kappersstoel zit. Vervolgens zet je je bril af en moet je hopen dat het goed komt. Je overgeven aan de kapper is altijd spannend want zonder bril zie je pas na de knipbeurt wat het resultaat is geworden!

Situatie 3: Beslagen brillenglazen

Beslagen brillenglazen zijn vervelend. Voornamelijk in de wintermaanden januari en februari ondervinden brildragers last van beslagen brillenglazen. Als je vanuit de kou in een warme ruimte binnenstapt beslaan je glazen helaas altijd meteen.. Ook bij het joggen of als je iets warms drinkt kan er condens optreden.

Situatie 4: Regenachtig weer is dramatisch

Na een aantal minuten fietsen zie je door al die regendruppels soms niks meer. Het water wegvegen levert vaak ook niet het gewenste resultaat op. Door de regen heb je weinig zicht waardoor het ook nog eens gevaarlijke situaties kan opleveren. Totdat er speciale ruitenwissers voor brillen op de markt zullen we als brillendragers deze vervelende situatie toch moeten accepteren.

Situatie 5: Problemen in bed

Een (studie)boek lezen of één van je favoriete series kijken in bed is voor brildragers niet altijd zo gemakkelijk. Onze bril heeft een haat-liefdesverhouding met het kussen. Je kunt moeilijk op je zij gaan liggen want dan kan er nog wel eens bonje ontstaan tussen je bril en je kussen!

Situatie 6: Mag ik je bril eens op?

Mensen zonder bril willen graag weten hoe het is om een bril te dragen. Dit lijkt erg onschuldig maar sommige mensen pakken je bril verkeerd aan waardoor zij de glazen per ongeluk vastpakken. Die vette vingers moet jij vervolgens weer zelf wegvegen. Dus de volgende keer zeg jij toch: Liever niet.

Situatie 7: Magneet voor viezigheid

Brilglazen zijn een soort magneet voor viezigheid. Van vieze vetvlekken tot aan waterdruppels: elke dag is het wel feest. De glazen hebben dan bijna iedere dag een beetje aandacht nodig in de vorm van een schoonmaakbeurt.

Situatie 8: Zonnebril op sterkte

Wanneer je een zonnebril wilt gaan kopen moet je rekening houden met je glazensterkte. Dit omdat je anders alles van dichtbij en/of veraf niet goed kunt zien en dat is zeker jammer als je op vakantie gaat. Op zoek gaan naar een goede opticien is dan ook een must op je vakantie-to-do-list.

Welke situatie hebben wij niet beschreven die jij wel ondervindt als brildrager? Laat het ons weten!

 

Naar het overzicht