De perfecte bril voor jouw gezichtsvorm

Het kan een hele zoektocht zijn om de perfecte bril te vinden. Wanneer je een brilmontuur moet gaan kiezen is het verstandig om je te laten adviseren door een opticien. Hij of zij is gespecialiseerd in het zoeken naar het beste montuur. De keuze voor een montuur hangt af van meerdere factoren, zoals gezichtsvorm, gebruik van kleuren en persoonlijke stijl. In onze nieuwste blog vertellen wij je welke vorm montuur het beste bij jouw gezicht past.

Bestudeer allereerst je gezicht en lees vervolgens verder welke soort montuur het beste bij jouw gezichtsvorm past.

Vierkant gezicht

Kenmerken van een vierkant gezicht zijn een brede kaaklijn en voorhoofd. De lengte en breedte van het gezicht zijn vrijwel gelijk. Bij een vierkant gezicht past een montuur die je gezicht langer maakt. Geschikte monturen zijn hier brillen met ronde vormen en glazen. Een sixties bril, pilotenbril of een montuur met ovale vormen passen bij jouw gezicht.

Montuur rond gezicht Boonstra Brillen

Rond gezicht

Heb je een ronde kaaklijn? Dan is de kans groot dat je een rond gezicht hebt. We adviseren brildragers met een rond gezicht een bril met rechte en hoekige lijnen. Een bril met ronde vormen versterkt de ronde vormen van jouw gezicht, maar een montuur met hoekige lijnen maakt jouw gezicht juist sterker.

Montuur ovaal gezicht Boonstra Brillen

Ovaal gezicht

Zijn jouw kaak en voorhoofd ongeveer even breed, maar wel smaller dan je jukbeenderen? Dan heb je waarschijnlijk een ovale gezichtsvorm. Je bent een geluksvogel wanneer je een ovale gezichtsvorm hebt, want dan staat elk brilmontuur jou! Let wel op dat het montuur niet te smal of breed is: dit versterkt je gezichtsvorm niet.

Boonstra Brillen heeft (zonne)brillen voor elke gezichtsvorm. Vind je het zelf lastig om een passend montuur te vinden? Maak vandaag nog een afspraak en laat je adviseren door onze specialisten in de winkel.

Naar het overzicht