Het dragen van contactlenzen voor de eerste keer

Heeft u onlangs gekozen om contactlenzen te dragen in plaats van een bril? Het dragen van lenzen kan voor iedereen de eerste keer spannend zijn. Meestal duurt het ongeveer 1 tot 2 weken dat uw ogen gewend zijn aan het dragen van contactlenzen. In onze blog geven wij tips hoe u uw ogen het beste kunt laten wennen aan contactlenzen (zoals daglenzen of maandlenzen).

Draagtijd lenzen

Wanneer u voor het eerst contactlenzen draagt is het verstandig om de draagtijd langzaam op te bouwen. Draag de eerste dagen de lenzen niet langer dan vier tot vijf uur op een dag en bouw het vervolgens per dag met een uur op. Door niet de hele dag uw lenzen te dragen kunnen uw ogen uitrusten. De ogen moeten namelijk extra inspanning leveren doordat er een laagje (lens) op het oog komt. Daarnaast adviseren wij u om uw contactlenzen niet langer te dragen dan de door uw contactlensspecialist aangeraden tijd.

Lenzen in- en uitdoen

De meeste lenzendragers vinden het in- en uitdoen van de lenzen op het begin het spannendst. Het aanraken van uw ogen is misschien eng, maar het in- en uitdoen van contactlenzen went gelukkig snel. Na verloop van tijd zal het in- en uitdoen van lenzen een dagelijkse routine voor u gaan worden. Kent u iemand die ook contactlenzen draagt? U kunt ook altijd uw omgeving vragen hoe hij of zij haar contactlenzen in- en uitdoet. Ook onze contactlenzenspecialisten helpen u graag bij deze handeling.

Contactlenzen in- en uitdoen

Last van droge ogen?

Als u contactlenzen draagt kunt ook last krijgen van droge ogen: bijvoorbeeld in stoffige- of rookruimtes of wanneer u (te) lang achter de computer heeft gezeten. Als lensdrager mag u gebruik maken van oogdruppels. Wij adviseren u wel om dit na te vragen bij uw lenzenspecialist. Zij adviseren u welke druppels u kunt gebruiken om uw ogen vochtig te houden.

Dé contactlenzenspecialist van Apeldoorn

Ervaart u problemen met uw lenzen? Bij Boonstra Brillen is er altijd een contactlenzenspecialist aanwezig die u graag uitlegt hoe u uw lenzen het beste kunt dragen. Ook geven zij u tips hoe u de contactlenzen het beste kunt onderhouden. Na twee weken plannen wij een afspraak in om te kijken of de lenzen u bevallen. Maak vandaag nog een afspraak met onze specialist.

Naar het overzicht