Het leven door een oranje, blauwe of roze bril...

Trendwatchers en mode-experts verwachten dat de komende lente en zomer in het teken zullen komen te staan van pasteltinten, naturellen (natuurlijke kleuren) en een selectie van basiskleuren (zwart en wit). Brillen worden vaak gezien als een echt modeaccessoire, maar naast de kleurrijke monturen is het nu ook mogelijk om gekleurde brillenglazen te combineren met een montuur waardoor er een extra persoonlijke tintje wordt gecreëerd.

Er zijn vijf verschillende kleuren brilglazen waaruit u kunt kiezen: oranje, amber, bruin, groen en dynamic red. De getinte brilglazen kunnen op uw eigen sterkte worden ontwikkeld en hebben diverse voordelen ten opzichte van gewone brilglazen.

Voordelen van gekleurde brillenglazen

Gekleurde brillenglazen voor een zonnebril, ongeacht welke kleur, verminderen de felheid van het licht. De glazen bieden volledige bescherming tegen uv-straling. De glazen zijn uiterst geschikt tijdens het autorijden, beoefenen van sport of andere buitenactiviteiten. De getinte glazen kunnen van pas komen wanneer de zon laag is; u hoeft geen zonnebril meer standaard in uw auto te hebben.

Daarnaast optimaliseren de gekleurde zonneglazen de natuurlijke details en kleurcontrasten. Speciaal gekleurde glazen kunnen bepaalde aandoeningen verminderen. Oranje glazen verminderen bijvoorbeeld migraine en zijn geschikt voor sporten en vrijetijdsactiviteiten. Glazen met een groene tint beschermen uw ogen tegen felle lichtstralen.

Ziet u ook beter met gekleurde glazen? Met de gekleurde glazen ziet u niet beter of slechter dan in vergelijking met transparante glazen. Kijken door een roze bril wordt nu wel echt werkelijkheid. Bezoek onze optiek voor de mogelijkheden!

Gekleurde zonneglazen

Naar het overzicht