Make-uptips voor brildragers tijdens de feestdagen

De drukste en de gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan. Leg je zelf eens goed in de watten door tijd te nemen voor je make-up. Vind jij make-up gebruiken ook zo lastig met een bril? Wij hebben een paar tips voor jou.

Foundation

Het is belangrijk dat de make-up niet je bril raakt. De vlekken zien er onverzorgd uit. De vlekken kunnen komen door het gebruik van foundation en blush. Gebruik ook maar een dun laagje foundation. Fixeer de foundation met poeder en blaas even tegen je poederkwast voordat je blush op doet. Door af te poederen ga je overmatig glimmen tegen en blijft de foundation ook niet aan jouw bril plakken. Ga hierna verder met de ogen.

;

Oogschaduw bij verziendheid of bijziendheid

Zorg ervoor dat je montuur en je oogschaduw niet matchen. Gebruik ook geen kleuren die met elkaar vloeken. Neem de tijd om de passende kleuren uit te kiezen. Zorg ervoor dat je van tevoren al een paar keer hebt uitgeprobeerd met de kleuren.
Als je een bril met minsterkte (bijziendheid) draagt lijken je ogen kleiner. Een truc om je ogen optisch groter te maken is, door gebruik te maken van een oogschaduw met een licht glanzende kleur. Je haalt je ogen hiermee als het ware naar voren.
Draag je een bril met een plus sterkte (verziendheid)? Dan kun je gaan voor mooie smokey eyes. Matte tinten oogschaduw doen je ogen namelijk optisch kleiner lijken. Ook het gebruik van eyeliner verkleint je ogen.

Tip: Voor een extra opvallend effect kan je onder je ogen ook een lijn oogschaduw doen. Hou hiermee wel rekening met de volgende regel: Bij een dun montuur een klein beetje eyeliner en bij een breed montuur veel eyeliner.

Kleur montuur

Als je een rustig of lichtgekleurd montuur draagt kun je voor heldere of felle kleuren gaan voor op je ogen of lippen. Gebruik bij een montuur met een gezellig printje (stippen, streepjes etc.) rustige kleuren, zoals beige, taupe of een crèmekleur. Anders wordt het wat te druk.

Wenkbrauwen en wimpers

Wenkbrauwen deze zijn erg belangrijk. Wenkbrauwen doen veel voor de expressie van jouw gezicht. Zet je wenkbrauwen goed aan maar niet te stevig dit kan voor een onvriendelijke uitstraling zorgen.
Met een wimperkruller zorg je ervoor dat je wimpers krullen én niet tegen jouw brillenglazen aankomen. Verwijder klonten met een borsteltjes, want die worden met (min sterkte) brillenglazen opvallender.

Probeer al deze tips uit voor de feestdagen. Zo ben er je tijdens de feestdagen helemaal klaar. Als je minder make-up gebruikt dan komt je look beter uit, want less is more!

Check ook het Instagramaccount van @makeupforglasses, zij heeft hele mooie voorbeelden.

Naar het overzicht