Steeds meer kinderen hebben een bril nodig

In Nederland zijn er steeds meer kinderen tussen de 6 en 17 jaar die slechte ogen hebben. Hierdoor hebben kinderen ook steeds vaker een bril of contactlenzen nodig om dichtbij en veraf beter te kunnen zien. Lees in onze nieuwste blog waarom steeds meer kinderen een bril en/of contactlenzen nodig hebben.

Digitale vermoeidheid bij kinderen

Uit recent onderzoek blijkt dat kinderen minder goed dichtbij en veraf kunnen zien. De opkomst van mobiele telefoon en tablets heeft ervoor gezorgd dat het zicht van kinderen aangetast wordt. Wanneer kinderen dagelijks zitten te gamen achter hun computer of berichtjes sturen op hun mobiel, kan dit leiden tot oogvermoeidheid. Door beeldschermen te dicht bij het gezicht te houden kunnen zij bijziend worden.

Bijziendheid bij kinderen

Bijziendheid, ook wel myopie genoemd, is een veelvoorkomend zichtprobleem bij kinderen. Wanneer kinderen deze oogafwijking hebben, kunnen zij moeite hebben met objecten op afstand scherp te zien. Bijziendheid kan worden gecorrigeerd met een correctiebril of myopie remmende contactlenzen.

Kinderen spelen minder buiten

Een andere reden dat het zicht van kinderen verslechterd is het feit dat kinderen steeds minder buiten spelen. Op dit moment zitten kinderen het liefst achter een beeldscherm dan dat zij op straat of op een voetbalveldje zich vermaken. Bij het buitenspelen kijken kinderen om hun heen en verder weg en niet naar een scherm van dichtbij. Het buitenspelen zorgt ervoor dat de ogen de nodige afwisseling krijgen en daglicht is ook goed voor de ooggezondheid.

Steeds meer bril- en contactlenzendragers

Wetenschappelijke onderzoekers verwachten dat in 2050 de helft van de wereldbevolking een bril of contactlenzen nodig heeft. Heeft uw zoon of dochter een bril nodig? Loop dan eens binnen bij Boonstra brillen, gevestigd in Apeldoorn. Wij hebben leuke en stoere kinderbrillen vanaf 169 euro (inclusief glazen). Lees meer over de monturen van Vingino Eyewear. Onze opticiens zorgen ervoor dat uw zoon of dochter zijn of haar bril met veel plezier draagt!

Boonstra Brillen kinderbrillen Vingino Eyewear opticien apeldoorn

Naar het overzicht