Waarom is UV-bescherming belangrijk voor je?

Een overvloed aan zonlicht is niet alleen slecht voor onze huid maar ook voor onze ogen. De huid herstelt vanzelf maar te veel blootstelling aan de zon versnelt het verouderingsproces van de ogen. Bindvliesontsteking, staar en/of blindheid kunnen gevolgen zijn van onvoldoende bescherming. Dat klinkt ernstig, maar het is helaas wel waar. 

WAT IS UV-STRALING?

De ultraviolette straling (UV-straling) is met het blote oog niet waar te nemen. UV-licht, elektromagnetische straling, heeft een kortere golflengte waardoor het krachtiger is dan gewoon licht. Er zijn drie soorten UV-stralingen, namelijk: UV-A, UV-B en UV-C. UV-A en UV-B zijn het gevaarlijkste als het om je ogen gaat. De beide stralingen kunnen oogziektes, zoals cataract (staarziekte) en maculadegeneratie veroorzaken. Maculadegeneratie is een oogziekte waarbij je gezichtsvermogen steeds verder achteruitloopt. 

UV-licht bij bewolking

AANTASTING VAN HET HOORNVLIES

Door de onzichtbare lichtstraling bestaat er de kans dat het hoornvlies beschadigd raakt. Brandende en/of tranende ogen zijn veelvoorkomende klachten die veroorzaakt zijn door te veel blootstelling aan zonlicht. Daarnaast is het ook mogelijk dat je helemaal geen zonlicht meer kunt verdragen.

BESCHERMING MET EEN ZONNEBRIL

Met een goede zonnebril hoge kwaliteit kun je je ogen beschermen tegen zonlicht. UV 400 brillen bieden honderd procent bescherming tegen de schadelijke zonnestralen. Boonstra Brillen & Contactlenzen heeft daarom ook een groot aanbod zonnebrillen met UV 400.

zonnebril met uv-bescherminguv-straling zonnebril

Maar vergeet niet: daglicht is ook goed voor je (vitamine D) en daar moet je wel blijven van genieten. Alleen wel veilig!

Naar het overzicht