MAAK KENNIS MET ONS TEAM

Ons gedreven team bestaande uit opticiens en contactlensspecialisten staat voor u klaar. Al vier generaties lang bieden wij de beste oogzorg in de omgeving van Apeldoorn. Komt u binnenkort met ons kennismaken?

Foppe Boonstra

Foppe Boonstra, eigenaar, Opticien en Contactlensspecialist

Ik ben in het vak gerold, omdat mijn vader ook opticien was. Daardoor ben ik als het ware besmet. Van mijn ouders mocht ik ook wat anders worden. Ik zei altijd: ik word piloot of opticien. Het werd dus opticien en ben doorgegaan voor contactlensspecialist. Mijn vaders vader (Pake, ik had een Friese opa) was ook opticien, ik ben dus de 3e generatie opticien. Mijn zoon Douwe werkt inmiddels ook in de winkel; heel bijzonder dat het familiebedrijf zo de generaties doorgaat. Ik vind het vak erg leuk, het is zeer gevarieerd. Ik doe oogmetingen, pas contactlenzen aan en verzorg de contactlenscontroles. Het helpen van klanten in de winkel vind ik ook erg leuk. 

Douwe Boonstra opticien

Douwe Boonstra 4e generatie

Als kind kwam ik vroeger regelmatig even in de winkel kijken. Dat heeft toch een indruk achter gelaten; want toen de middelbare school klaar was, ben ik gelijk de optiekopleiding gaan doen. Ik ben in 2015 afgestudeerd als opticien en ben eerst ergens anders gaan werken om ervaring op te doen en te kijken hoe het bij andere bedrijven gaat. In 2021 heb ik ook mijn contactlensdiploma gehaald. In juli 2022 ben ik bij mijn vader komen werken. Het leuke van het vak vind ik het contact met de mensen en de mogelijkheid om mensen weer het meest optimale zicht te geven.

Eefje opticien

Eefje, opticien

Als 17-jarige ben ik bij Boonstra Brillen, toen nog aan de Hoofdstraat, begonnen als winkelmedewerkster. Ik had een verkoopopleiding gedaan, maar had totaal geen verstand van de optiekbranche. Vanaf het begin werd ik gegrepen door dit mooie vak, wat komt hier veel bij kijken! Na een aantal jaren ben ik gestopt, omdat er kinderen om de hoek kwamen.

Na 20 jaar, in 2017, ben ik weer terug en wat voelde dat als thuiskomen! Vervolgens de opleiding voor opticien gedaan om ook de oogmetingen te kunnen uitvoeren. Het klantcontact is voor mij heel belangrijk; een tevreden klant maakt mijn baan tot de mooiste die er is!

Cassandra gastvrouw

Cassandra, gastvrouw

Na jaren in de dames- en herenmode te hebben gewerkt, was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Sinds februari 2020 ben ik met véél plezier werkzaam in de optiekbranche bij Boonstra brillen, waar ik al vanaf mijn 14de klant ben. Het is een veelzijdig en boeiend vakgebied. Ik ontvang u met enthousiasme als gastvrouw in de winkel. En vind het een uitdaging om een mooi montuur samen met u uit te zoeken, waarbij u zich comfortabel voelt.