Vermoeide ogen aan het einde van de dag

Werk je thuis en heb je regelmatig last van vermoeide ogen en/of hoofdpijn aan het eind van de dag? De afgelopen jaren is het gebruik van onze ogen sterk veranderd. Wij schakelen steeds meer tussen de korte afstand (lezen, telefoongebruik), de middenafstand (computergebruik) en het ver(der) wegkijken (wegverkeer). Dit vergt veel energie van de ogen, omdat deze continue moeten scherpstellen. Om die reden kunnen jouw ogen vast wel wat extra kijkondersteuning gebruiken.

Meer energie en focus met Rodenstock Mono Plus

Al vanaf twee uur schermtijd per dag is een kijk- en leesondersteuning prettiger voor je ogen. De Rodenstock Mono Plus brillenglazen bieden meer comfort bij het scherpstellen op verschillende afstanden. De enkelvoudige glazen worden voorzien van een lichte sterkteaanpassing in het onderste deel van het glas. Hierdoor kost het scherpstellen minder energie, heb je minder snel last van hoofdpijn en draagt het bij aan een langere concentratie. Zo houd je meer energie over om leuke dingen te doen, bijvoorbeeld om in de avond nog een spannende Netflix film te kijken.

“Meer energie en focus dankzij Mono Plus: extra power in je enkelvoudige glazen.”

Overmatig blauw licht filteren

Het langdurige moeten kijken naar een beeldscherm kan leiden tot gezondheidsklachten, waaronder vermoeidheid en last van de schouder en nek. Door steeds naar verschillende beeldschermen te kijken worden je ogen blootgesteld aan blauw licht; dit zorgt ervoor dat jouw ogen sneller vermoeid raken. De Mono Plus glazen in combinatie met een Solitaire® Protect Balance 2 coating zorgt voor een filtering van overmatig blauw (scherm)licht. Hierdoor krijgen je ogen de rust die ze verdienen.

Ideaal voor (jonge) thuiswerkers

Ben je onder de 40? Dan heb je waarschijnlijk nog geen leesbril. Toch hebben ook jouw ogen soms een beetje hulp nodig. Thuiswerken blijft ook op de langere termijn een onderdeel van ons leven. Daarom is het van belang om goed voor jezelf en je ogen te zorgen. Met de Mono Plus brillenglazen kun je prettiger schakelen van je computerscherm naar je telefoon of je notitieblok.

Enkelvoudige glazen met extra kijkondersteuning

Juist in deze tijd is het van belang om aandacht te besteden aan het creëren van de juiste thuiswerkplek en daar komt ook een goede kijkoplossing bij kijken. Voor iedere leeftijd is er een passende kijkoplossing, bijvoorbeeld een enkelvoudige bril. Boonstra Brillen & Contactlenzen, gevestigd in Apeldoorn, adviseert je hier graag over. Stap gerust eens binnen bij ons en wij informeren jou over de mogelijkheden van onder meer deze Mono Plus brillenglazen. Maak online alvast een afspraak.