4 tips hoe u uw ogen in goede conditie kan houden

Wij brengen allemaal dagelijks veel uren door achter een mobiele telefoon, laptop of tablets. Echter, kan dit leiden tot vervelende oogklachten zoals bijziendheid of droge ogen. Uw ogen zijn erg waardevol, maar hier staan wij niet altijd bij stil. In onze nieuwste blog leest u tips hoe u oogklachten kunt verkleinen.

Voeding heeft impact op diverse oogziektes

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat voeding een directe relatie heeft met de gezondheid van uw ogen. Groene bladgroenten en koolsoorten doen wonderen voor uw ogen, waaronder spinazie en broccoli. Deze groenten bevatten luteïne, een antioxidant die uw ogen beschermt tegen schadelijk uv-licht.

Daarnaast speelt vitamine B ook een belangrijke rol bij het mogelijk ontwikkelen van staar. Vitamine B zorgt ook voor het aanmaken van homocysteïne, een aminozuur dat helpt bij de preventie van diabetische retinopathie (oogprobleem bij oudere diabetespatiënten). Om voldoende vitamine B binnen te krijgen is het eten van veel groenten, noten en aardappels essentieel. Ook wortels, mango’s en eieren hebben een positief effect op uw zicht.

Beeldschermwerk? Neem een pauze!

Het licht dat afkomstig is van een beeldscherm kan leiden tot vermoeide ogen. Het blauwe licht van de schermen kunnen het dichtbij-zicht verslechteren (bijziendheid). Het is van belang om na twintig minuten achter een scherm een kleine pauze te hanteren. Hierbij is het belangrijk dat u van uw scherm wegkijkt zodat uw ogen op deze manier rust krijgen.

Stoppen met roken

Roken is niet bepaald goed voor uw gezondheid, maar wist u ook dat roken zeer negatieve gevolgen kan hebben op de gezondheid van uw ogen? Roken zorgt er namelijk voor dat er minder beschermende antioxidanten in het menselijk lichaam worden afgenomen. Hierdoor hebben rokers vijf keer meer kans op oogziektes, waaronder glaucoom of staar.

Regelmatig uw ogen checken bij een opticien

Om de gezondheid van uw ogen te controleren is een periodiek bezoek aan een opticien een aanrader. Laat uw ogen eens in de twee tot drie jaar controleren bij een gediplomeerde opticien in uw buurt. Ook voor dragers van lenzen is het belangrijk om regelmatig een controle te laten uitvoeren, voor dragers van zachte lenzen is ééns per half jaar het advies, draagt men harde lenzen dan is een jaarlijkse controle belangrijk. Maak hier eenvoudig een afspraak voor een oogcontrole bij Boonstra Brillen & Contactlenzen, gevestigd in Apeldoorn.

Oogcontrole en oogmeting Boonstra Brillen opticien Apeldoorn

Naar het overzicht