Wat te doen tegen droge ogen en oogvermoeidheid?

Heb je een kantoorbaan of zit je voortdurend achter de laptop voor je studie? Wanneer je dagelijks gebruik maakt van digitale apparaten zoals de computer, tablet of mobiele telefoon, kan dit uiteindelijk leiden tot oogvermoeidheid. De laatste jaren kijken wij alleen maar meer naar beeldschermen. In onze nieuwste blog geeft Boonstra Brillen tips hoe je “computerogen” kunt voorkomen of verminderen.

 

  1. Neem vaker een (computer)pauze

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vaker pauzeren goed voor je ogen is. Geregeld pauzeren zorgt ervoor dat jouw ogen minder belast worden. Om toekomstige oogklachten te voorkomen adviseren wij je om elke twee uur een pauze in te lassen. Ook tijdens de lunchpauze moet je niet achter je beeldscherm blijven zitten, maar maak met je collega’s bijvoorbeeld een wandeling.

  1. Helderheid beeldscherm aanpassen

Een computerscherm straalt een bepaalde hoeveelheid licht uit. Werk je in een donkere ruimte? Het beeldschermlicht moet aansluiten op de omgeving waar je aan het werk bent. Ook adviseren wij niet in het donker naar een beeldscherm te turen. Een felle helderheid kan ervoor zorgen dat je ogen vermoeid raken.

Heb jij na het nemen van pauzes of het aanpassen van de helderheid van het beeldscherm nog steeds last van vermoeide ogen? Dan kan een computerbril met een blue coating de oplossing zijn!

  1. Computerbril met een blue coating

Bij Boonstra Brillen & Contactlenzen kun je ook terecht voor een speciale computerbril, ook wel een beeldschermbril genoemd. Een computerbril zorgt voor optimaal zicht achter je bureau. De glazen worden voorzien van een blue coating die, zoals de naam al vermoed, ervoor zorgt dat het blauwe licht van het beeldscherm gefilterd wordt. Ten slotte leveren wij de computerbril met of zonder sterkte.

De oogzorgspecialisten van Boonstra Brillen & Contactlenzen adviseren je graag over de mogelijkheden van een computerbril. Bezoek onze optiek in  Apeldoorn en stel gerust jouw vragen over dit type bril.

Beelschermbril of computerbril verkrijgbaar bij Boonstra Brillen

Naar het overzicht