Brillentrends van 2023

Brillen zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook een statement maken als het gaat om mode en stijl. Of je nu op zoek bent naar een klassiek montuur of iets nieuws en gedurfds, deze brillentrends zullen je zeker inspireren. Van kleurrijke en transparante monturen tot ronde en geometrische monturen: er is voor ieder wat wils.

Kleurrijke monturen

In 2023 zullen kleurrijke brillenmonturen helemaal in de mode zijn. Van pasteltinten tot neonkleuren: er zal een breed scala aan kleuren beschikbaar zijn om uit te kiezen. Deze levendige monturen zullen een statement maken en kleur toevoegen aan elke outfit.

Transparante monturen

Een andere trend die we in 2023 veel zullen zien zijn transparante monturen. Deze monturen hebben een minimalistische en luchtige uitstraling en passen goed bij elke outfit. Ze zijn ook zeer geschikt voor mensen die niet graag opvallende brillen dragen.

Transparante monturen

Jaren 90-stijl

Een van de belangrijkste trends die we al een tijdje zien is de terugkeer van de jaren 90-stijl. Ronde en ovale monturen met dunne metalen frames zijn helemaal terug van weggeweest en worden vaak geaccentueerd met tinten zoals lichtblauw, pastelroze en andere zachte kleuren.

Duurzame brillen

Een andere brillentrend die we zien is de opkomst van duurzame brillen. Veel mensen zijn zich bewust van de impact van plastic afval op het milieu en willen daarom duurzame producten kopen. Brillen gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals bamboe, hout, gerecycled plastic en biologisch afbreekbaar materiaal worden steeds populairder.

Oversized monturen

Daarnaast zien we ook dat grote monturen nog steeds populair zijn. Ze kunnen het gezicht mooi inlijsten en hebben een retro-uitstraling. Een cat-eye frame, een vierkante vorm of een oversized montuur zijn stuk voor stuk uitstekende keuzes als statementbril. Een oversized montuur geeft een dramatische look aan elk gezicht.

oversized monturen

Van klassiek tot gedurfd

Dit zijn slechts enkele brillentrends die we in 2023 kunnen verwachten. Of je nu op zoek bent naar een klassieke stijl of iets nieuws en gedurfds, er zal zeker een montuur zijn die bij jouw stijl past die te vinden is bij Boonstra Brillen & Contactlenzen. Vergeet niet om een bril te kiezen die past bij de vorm van je gezicht en die je persoonlijkheid weerspiegelt. Wij helpen je graag bij deze zoektocht. Maak online een afspraak om een nieuwe bril of zonnebril uit te zoeken.

Naar het overzicht