Speciale brillenglazen voor kinderen met myopie

Kinderen worden steeds meer door tablets, computers en huiswerk naar hun schermen getrokken, waardoor ze minder tijd buiten doorbrengen. Dit kijkgedrag draagt bij aan het toenemende aantal jonge kinderen die bijziendheid ontwikkelen, ook wel bekend als myopie. Tegenwoordig heeft meer dan een derde van de wereldbevolking hier last van en tegen 2050 wordt verwacht dat dit zelfs zal toenemen tot maar liefst vijftig procent. Onze glasleverancier Rodenstock biedt nu een oplossing voor ouders die zich zorgen maken over de ogen van hun kinderen.

Correctie van progressieve myopie bij kinderen

De nieuwe kijkoplossing tegen progressieve myopie bij kinderen: MyCon. De MyCon brillenglazen van Rodenstock zijn speciaal ontworpen voor de correctie van myopie bij kinderen. Deze nieuwe brillenglazen bieden scherp zicht én controleren de toename van bijziendheid tegelijkertijd. MyCon staat voor Myopia Control en helpt al vanaf -0.25 dpt bij progressieve myopie bij kinderen.

Feiten over bijziendheid:

  • Als een ouder bijziend is, loopt het kind een groter risico om bijziendheid te ontwikkelen. Het risico neemt toe met 35 tot 60 procent als beide ouders bijziend zijn.
  • Het corrigeren van bijziendheid in de kindertijd draagt bij aan het beschikken over gezondere ogen op de lange termijn, door het risico op het ontwikkelen van oogziekten op volwassen leeftijd aanzienlijk te verminderen.

Bijziendheid afremmen met speciale glazen

Bijziendheid afremmen met speciale glazen

Bijziendheid is een gevolg van het feit dat het oog iets te lang is. Gewone enkelvoudige brillenglazen kunnen bijziendheid corrigeren, maar ze zijn niet ontworpen om bijziendheid af te remmen. Bij correctie met deze glazen wordt het licht aan de randen van het netvlies soms achter het netvlies geprojecteerd, waardoor de ogen van sommige kinderen te lang worden en bijziendheid wordt verergerd. Met MyCon glazen wordt het licht zo verspreid dat het voor het netvlies valt in plaats van erachter. Dit vertraagt de groei van de ooglengte.

Behandeling van progressieve myopie

Wij zijn enorm blij met deze nieuwe kijkoplossing in ons portfolio kinderbrillen. Samen met onze glasleverancier Rodenstock slaan wij de handen ineen om de ogen van kinderen te beschermen. Nu en in de toekomst. Maak gerust een afspraak om samen met uw zoon of dochter langs te komen om te kijken of deze glazen een kijkoplossing biedt.

Correctie van progressieve myopie bij kinderen

*Een onafhankelijk klinisch onderzoek naar de progressie van bijziendheid bij Kaukasische (kinderen tussen 7 en 14 jaar over een periode van 5 jaar heeft aangetoond dat myopiecontroleglazen gebaseerd op Rodenstock MyCon principes de progressie van bijziendheid tot 40% kunnen verminderen.

Naar het overzicht