Voorkom dat ogen van jouw kinderen achteruitgaan

Achteruitgang kan betekenen dat jouw kind myopie heeft. Vaak knijpen of knipperen met de ogen, moeite met in de verte kijken of vaak (te) dicht op het scherm zitten, kunnen signalen zijn van myopie. Wij hebben de beste oplossing hiervoor: MyCon glazen van glasleverancier Rodenstock.

Ooggezondheid van kinderen

Anders dan standaard brillenglazen voorkomen de MyCon glazen van Rodenstock verslechtering van myopie en beschermen ze de toekomstige ooggezondheid van kinderen met bijziendheid. MyCon glazen zijn voorzien van horizontale zones voor progressiebeheersing. Deze breken het licht, zodat het vóór het netvlies valt in plaats van erachter. Dit remt de progressie van myopie.

Toenemende bijziendheid bij kinderen

Bijziendheid begint meestal als een kind tussen de zes tot twaalf jaar oud is. De bijziendheid wordt daarna door de jaren heen langzaam maar zeker erger. Als het oog groeit, valt het brandpunt van de lichtstralen namelijk steeds verder voor het netvlies. Tot voor kort was er geen behandeling tegen het erger worden van bijziendheid. Recentelijk zijn er speciale contactlenzen en glazen op de markt gekomen die de groei van het oog kunnen afremmen.

Waar moet je op letten?

De volgende signalen kunnen erop wijzen dat je zoon of dochter mogelijk bijziend is:

  1. Klachten over hoofdpijn of vermoeide ogen;
  2. Moeite op school door het niet goed kunnen lezen van het bord;
  3. Dicht bij de televisie, computer of andere beschermen gaan zitten;
  4. Boek heel dichtbij houden;
  5. Veel in de ogen wrijven.

Zorg voor de ogen van kinderen

De opticiens van Boonstra Brillen & Contactlenzen adviseren je graag over de diverse mogelijkheden. Maak gerust een afspraak met je zoon en/of dochter om te kijken of deze speciale glazen een kijkoplossing bieden. Bel naar 055 - 5212774 of maak online een afspraak. Samen met Rodenstock slaan wij de handen ineen om de ogen van kinderen beter te beschermen. Voor nu, maar ook in de toekomst.

mycon glazen van Rodenstock tegen myopie

Naar het overzicht