Weer fris aan het werk met een computerbril

Voor de meeste mensen komt de zomervakantie langzaam tot haar einde, de koffers zijn uitgepakt en de wekker staat weer ingesteld. Dat betekent maar één ding: je moet weer aan het werk. Sommige mensen krijgen, wanneer ze na hun vakantie meteen beginnen met werken, ernstige en langdurige klachten als somberheid, concentratiegebrek, moeheid of last van hun ogen.

Thuiswerken en oogvermoeidheid

Ben je iemand die veel werk thuis uitvoert? Wij zien bij veel mensen die thuiswerken dat ze last ondervinden van hun ogen. Dit is logisch, doordat de thuiswerkplek vaak minder ergonomisch is ingericht en men steeds meer en langer naar beeldschermen kijkt dan voorheen. 

Beeldschermwerk en lichamelijke klachten

Veel mensen met een kantoorbaan krijgen na verloop van tijd last van lichamelijke klachten, waaronder last van droge ogen en rugklachten. Ze zitten vaak dichter op het scherm dan op kantoor. Ook zit men steeds langer achter een scherm, doordat de vergaderingen vaker digitaal plaatsvinden en het praatje bij het koffieapparaat juist minder.

Minder knipperen met uw ogen

Hoe langer u schermwerk verricht en hoe dichter u achter het scherm zit, hoe meer last u kunt krijgen van uw ogen. Men knippert hierdoor tot wel vijf keer minder dan normaal. Dit leidt tot meer vermoeide, droge en branderige ogen. Hierdoor ziet u waziger en kunt u minder goed scherpstellen.

De oplossing: computerbril

Door het beeldscherm op de juiste hoogte en afstand te zetten kunt u veel klachten verminderen. Echter, kan een speciale kijkondersteuning ook uitkomst bieden. Wij kunnen uw ogen ondersteunen met een computerbril, ook wel een beeldschermbril genoemd. Een computerbril is er speciaal voor het kijken op de middenafstand. Door het dragen van zo’n bril hoeft u uw nek niet te buigen, blijven de spieren ontspannen en zit u meer rechtop.

Is een computerbril iets voor u?

Vindt u het lezen op een laptop of ander beeldscherm lastig? Met een computerbril ziet u scherper en hoeft u niet dichter op uw beeldscherm te gaan zitten. Benieuwd of een computerbril iets voor u is? Kom langs bij de deskundigste opticien van Apeldoorn en laat u adviseren of een computerbril iets voor u is. Maak online een afspraak.

beeldschermbril op middenafstand

Naar het overzicht