Zien jouw kinderen nog alles scherp?

Steeds meer kinderen en jongeren worden bijziend. Kinderen met hoge bijziendheid lopen een grotere kans om later slechtziend of blind te worden. Op woensdag 18 mei is er een orthoptist aanwezig bij Boonstra Brillen & Contactlenzen die de ogen van jouw kind gratis kan controleren op oogafwijkingen. Voor kinderen is het essentieel dat de ogen zich goed ontwikkelen.

Wat is een orthoptist?

Om optimaal te kunnen zien, is het van belang dat beide ogen scherp zien, de ogen recht staan en je goede oogbewegingen kunt maken. Een orthoptist is gespecialiseerd in het onderzoeken van de samenwerking tussen beide ogen, oogbewegingsstoornissen, luie ogen, scheelzien en dubbelzien. Dit is al mogelijk bij kinderen vanaf 4 jaar. Ook volwassenen met specifieke hoofdpijn en leesklachten kunnen terecht bij een orthoptist voor een uitgebreid oogonderzoek.

Orthoptisch onderzoek voor kinderen

Tijdens een orthoptisch onderzoek worden de kinderogen met toepassing van oogdruppels opgemeten, wordt de oogsamenwerking bepaald en worden de ogen beoordeeld op hun gezondheid. Mocht er na het oogonderzoek blijken dat jouw kind een oog-correctie nodig heeft, dan zal de orthoptist een advies uitbrengen. Mogelijke opties zijn het dragen van een kinderbril, contactlenzen of een leefstijladvies.

Grote collectie kinderbrillen

Blijkt dat jouw zoon of dochter een kinderbril nodig heeft, dan kan er direct een montuur uit onze hippe collectie kinderbrillen gezocht worden. Wij hebben de nieuwste kinderbrillen van Vingino Eyewear in onze winkel liggen. Onze opticiens helpen graag bij de zoektocht naar een kijkoplossing en zorgen ervoor dat je kind met een grote glimlach de winkel uitloopt.

Maak een afspraak bij Boonstra Brillen

Heb je twijfels over het zicht van je kind? Neem contact op Boonstra Brillen & Contactlenzen en maak een afspraak voor woensdag 18 mei voor een gratis oogonderzoek t.w.v. 60 euro. Bel naar 055 - 5212774 of maak hier online een afspraak.

kind orthoptie

Naar het overzicht