Professionele lenscontrole in Apeldoorn

Wanneer u contactlenzen draagt is het belangrijk om uw ogen periodiek te laten controleren bij een ervaren lensspecialist in de buurt. Het is van belang dat u op de juiste manier met uw contactlenzen omgaat.

Hoe vaak is een lenzencontrole nodig?

De opticiens van Boonstra Brillen & Contactlenzen adviseren lensdragers met zachte of nachtlenzen halfjaarlijks hun ogen en lenzen te laten controleren. Voor lensdragers met harde lenzen (vormvaste lenzen) is een jaarlijkse contactlenscontrole voldoende, maar niet als de contactlensspecialist iets anders adviseert.

Waarom is een lenscontrole belangrijk?

Lenscontroles zijn bedoeld om te kijken of de sterkte en de pasvorm van de contactlenzen nog goed zijn, maar er wordt ook gekeken naar de conditie van uw ogen (onderzoek naar de oogleden, traanlaag en het hoornvlies). Ook wanneer u geen klachten ervaart is het verstandig om een lenscontrole te doen om problemen zoals ontstekingen te voorkomen.

Zitten de lenzen niet helemaal lekker?

Bij het controleren van de lenzen wordt ook gevraagd of uw contactlenzen nog steeds bevallen en/of er gekeken moet worden naar een ander soort lens. Ook wanneer u last heeft van hoofdpijn, droge ogen of een troebel zicht is dit het juiste moment om een afspraak te maken bij een contactlensspecialist voor een professionele lenscontrole.

Moderne meetapparatuur

Gedurende de lenscontrole maken wij uitsluitend gebruik van moderne meetapparatuur. Wij bekijken het oog nauwkeurig met een speciale microscoop en kunnen de ogen fotograferen om zo de conditie van de ogen beter vast te stellen.

Contactlenzen kopen in Apeldoorn

Boonstra Brillen & Contactlenzen, opticien en contactlensspecialist in Apeldoorn, beschikt over een ruim assortiment contactlenzen, waaronder daglenzen, maandlenzen en nachtlenzen. Onze lensspecialist is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van lenzen. Onze lensspecialist adviseert u graag welk type lens het meest geschiktst voor u is. Maak alvast online een afspraak voor een lenscontrole of bel naar 055 5212774.