5 reden om te sporten mét een sportbril of sportieve bril

Heb je met jezelf de afspraak gemaakt om meer te gaan sporten dit jaar? Sporten met een bril is niet altijd even eenvoudig. Heb je ook altijd ruzie met je bril tijdens het sporten, omdat deze niet goed blijft zitten of verschuift? Dan sta je voor de keuze om toch die goede voornemens maar in de prullenbak te gooien of … om een goede sportbril uit te zoeken bij Boonstra Brillen & Contactlenzen in Apeldoorn!

Sporten met lenzen

Lenzen zijn een goede optie om mee te gaan sporten. Mocht dit voor jou niet werken of draag je liever geen lenzen, dan is al snel de vraag: Hoe moet ik dan sporten? Hier is de sportbril voor bedacht!

Sporten met sportbril

De waarde van een goede sportbril wordt vaak onderschat, daarom hebben we 5 redenen voor jou; waarom een sportieve of sportbril wel de beste oplossing is.

1. Voorkomt afzakken

Een sportbril zakt niet van je neus af en blijft goed zitten. Dat lost meteen het meest vervelende probleem op; geen verschuivende of afzakkende bril meer! De bril zit ook niet vervelend strak, omdat deze door onze medewerkers goed wordt aangemeten en dus een goede pasvorm heeft.

2. Licht van gewicht

Een sportieve bril is niet irritant tijdens het sporten omdat de bril licht van gewicht is. Daarom zit de bril ook niet in de weg, want je merkt amper dat er een bril op je neus zit!

3. Glazen met de juist sterkte

Wat niet geheel onbelangrijk is, is natuurlijk dat bij het aanmeten van de sportbril rekening gehouden wordt met de sterkte en andere zichtoplossingen die nodig zijn.

4. Betere bescherming van je ogen dan met lenzen

Een belangrijke reden waarom je de sportbril beter kan dragen dan lenzen, is dat een sportbril zorgt voor een goede bescherming van de ogen. Een sportbril of sportieve bril voorkomt namelijk verblinding op het water, bij fel zonlicht en sneeuw. Ook beschermt de sportbril tegen vuil, stof, insecten, takken en/of pollen in de ogen en uv-straling. Bij lenzen kan er uiteraard gekozen worden om nog een (sportieve) zonnebril te dragen.

5. Stevig montuur

Mag je graag uitdagende sporten beoefenen? Gelukkig kan de sportbril tegen een stootje. Onze sportbrillen hebben een stevig montuur en bevatten glazen die gemaakt zijn van een bestendig materiaal.

Lees meer over sportbrillen >

Er staat je nu niets meer in de weg om te gaan sporten. Kom snel langs onze sportbrillen te bewonderen. Voordat je het weet sta je weer in de “startblokken” met een spiksplinternieuwe sportbril op je neus! Wij hebben onder andere prachtige sportbrillen van het merk Gloryfy Unbreakable Eyewear in ons assortiment.

Naar het overzicht