4 weetjes over contactlenzen

4 weetjes over contactlenzen

Heeft u uzelf wel eens afgevraagd of contactlenzen iets voor u is? Of draagt u al jaren lenzen? In onze nieuwste blog lichten wij vier weetjes over contactlenzen uit. 

  1. Veel topsporters dragen lenzen

Contactlenzen dragen tijdens het sporten is geen enkel probleem. Op deze manier heeft u geen last van een montuur die tijdens het sporten afglijdt. Ook zijn er veel topsporters die voor lenzen kiezen, waaronder wereldvoetballer Cristiano Ronaldo. Wij adviseren om tijdens het sporten zachte contactlenzen te dragen, dit omdat ze beter blijven zitten bij het (intensief) bewegen.

Bent u een liefhebber van zwemmen? Zwemmen kunt u het beste zonder lenzen doen. Ziet u niets zonder uw lenzen? Dan adviseren wij u tijdens het zwemmen daglenzen te dragen, omdat u deze lenzen na de zwemmen kunt weggooien om ontstekingen te voorkomen. Boonstra Brillen heeft daarnaast ook duik- en zwembrillen op sterkte in haar assortiment.

  1. Sterkte verschilt tussen lenzen en een bril

De kans is groot dat u een andere sterkte nodig heeft voor uw contactlenzen dan de sterkte die u heeft voor uw bril. Dit komt doordat brillenglazen een 10 tot 12 millimeter van uw ogen staan, terwijl contactlenzen direct op de oppervlakte van uw ogen zich bevinden. Bent u van plan om uw bril in te ruilen voor contactlenzen? Wij adviseren u om eerst een oogmeting te laten uitvoeren door een deskundige opticien. Een contactlensspecialist kan u adviseren welke contactlenzen voor uw ogen geschikt zijn, inclusief een passende sterkte.

  1. De eerste contactlenzen van glas

De eerste contactlenzen werden in de negentiende eeuw gemaakt van glas. Deze glazen lenzen werden geplaatst met behulp van dierlijk gelei. Lenzen waren vroeger alleen bedoeld voor mensen met ernstig beschadigde ogen.

  1. Slapen met contactlenzen: niet doen!

Slapen met contactlenzen is geen aanrader. Wanneer dit gebeurt kunnen uw ogen pijnlijk aanvoelen en irriteren de volgende dag. Bij het dragen van hoogwaardige lenzen is een dutje doen niet erg.

Contactlenzen kopen in Apeldoorn

U kunt bij Boonstra Brillen terecht voor verschillende contactlenzen, waaronder daglenzen en maandlenzen. Maak vandaag nog een afspraak om te kijken of lenzen geschikt zijn voor u. We vertellen u graag over de mogelijkheden van lenzen dragen in onze brillenwinkel in Apeldoorn. Ook voor een professionele contactlenscontrole bent u bij ons aan het juiste adres.

Contactlenzen indoen Boonstra Brillen opticien Apeldoorn

Naar het overzicht