5 weetjes over sportbrillen die je moet weten

Sportbrillen zijn een onmisbare accessoire voor elke sporter die serieus bezig is met zijn of haar sport. Of je nu een fanatieke hardloper, wielrenner of golfer bent: een goede sportbril beschermt niet alleen je ogen tegen zon en wind, maar kan ook helpen om je prestaties te verbeteren. Hier zijn vijf weetjes over sportbrillen die elke sporter zou moeten weten.

  1. Sportbrillen zijn ontworpen voor specifieke activiteiten

Elke sport stelt verschillende eisen aan een bril. Zo hebben wielrenners behoefte aan een bril die goed ventileert en aerodynamisch is, terwijl golfers meer gebaat zijn bij een bril met gepolariseerde lenzen die schitteringen verminderen en het contrast verhogen. Daarom biedt elk merk sportbrillen modellen aan die speciaal ontworpen zijn voor bepaalde sportactiviteiten.

  1. Polariserende lenzen verminderen schitteringen

Polariserende lenzen worden vaak gebruikt in sportbrillen omdat ze schitteringen verminderen en het contrast verhogen. Dit kan vooral handig zijn bij watersporten zoals zeilen of kajakken, waar de reflectie van de zon op het water erg fel kan zijn.

  1. Verwisselbare lenzen kunnen zich aanpassen aan diverse lichtomstandigheden

Veel sportbrillen worden geleverd met verwisselbare lenzen die je kunt vervangen afhankelijk van de lichtomstandigheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor heldere lenzen als het bewolkt is of juist donkerdere lenzen als de zon fel schijnt.

  1. Sommige sportbrillen hebben ingebouwde ventilatieopeningen

Als je veel zweet tijdens het sporten kan dat ervoor zorgen dat je bril beslaat, waardoor je minder goed ziet. Sommige brillenmerken van sportbrillen hebben daarom ingebouwde ventilatieopeningen om dit probleem te voorkomen.

  1. Sportbrillen kunnen ook helpen om blessures te voorkomen

Naast het beschermen van je ogen kunnen sommige sportbrillen ook helpen om blessures te voorkomen. Zo kunnen brillenglazen gemaakt worden van polycarbonaat, wat veel sterker is dan gewoon glas, en zijn daarmee beter bestand tegen stoten en krassen.

Sportbril kopen bij een opticien

Kortom, er valt heel wat te kiezen als het gaat om sportbrillen. Door rekening te houden met bovenstaande weetjes kun jij straks de perfecte sportbril vinden die aansluit op jouw favoriete activiteit(en). Bij Boonstra Brillen & Contactlenzen, opticien in Apeldoorn (winkelcentrum Kerschoten), helpen wij graag bij deze zoektocht. Wij hebben een ruime collectie van Gloryfy Unbreakable Eyewear opgenomen. Kom gerust langs in onze optiek.

Naar het overzicht