De juiste sportbril kiezen: waar moet je op letten?

Een goede sportbril is essentieel voor elke sporter. Het biedt niet alleen bescherming tegen zon en wind, maar kan ook helpen om beter te presteren door het verbeteren van contrast en scherpte. Maar hoe kies je nu de juiste sportbril? Hier zijn een paar tips waar je op moet letten:

  1. Pasvorm

Een goede pasvorm is cruciaal voor een comfortabele en effectieve sportbril. Zorg ervoor dat de bril goed aansluit op je gezicht en niet beweegt tijdens het sporten. Een verstelbare neusbrug en pootjes kunnen helpen om de bril aan te passen aan jouw gezichtsvorm.

  1. Brillenglazen

De brillenglazen zijn waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van een sportbril. Kies glazen uit die geschikt zijn voor jouw specifieke sportactiviteit. Gele of oranje glazen kunnen helpen om contrast te verhogen bij bewolkte omstandigheden, terwijl spiegelende glazen beschermen tegen fel zonlicht.

  1. Ventilatie

Ventilatie is belangrijk om condensvorming te voorkomen tijdens het sporten, vooral bij intensieve activiteiten zoals hardlopen of fietsen. Kies daarom voor een brilmontuur met ventilatieopeningen of anti-fog coating op de brillenglazen.

  1. Duurzaamheid

Sport kan ruw zijn, dus zorg ervoor dat je een duurzame bril kiest die bestand is tegen stoten, vallen en krassen. Je wilt natuurlijk niet dat je bril kapotgaat als deze per ongeluk valt.

  1. Stijl

Tot slot wil je natuurlijk ook een sportbril die er goed uitziet. Gelukkig zijn er veel verschillende stijlen beschikbaar: van strakke en moderne ontwerpen tot aan klassieke, retro modellen. Wij hebben prachtige en stevige sportbrillen van het brillenmerk Gloryfy Unbreakable Eyewear opgenomen in onze collectie. Dit Oostenrijkse merk heeft een groot aanbod in sportieve monturen.

Bescherm je ogen als je sport

Kortom, bij het kiezen van de juiste sportbril is het belangrijk om rekening te houden met pasvorm, glazen, ventilatie, duurzaamheid en stijl. Met deze tips kun jij de perfecte bril vinden om jouw prestaties naar het volgende niveau te tillen! Kom gerust langs bij Boonstra Brillen & Contactlenzen om een sportbril uit te zoeken. Wij helpen je graag!

Gehele collectie van Gloryfy op 1 april

Op zaterdag 1 april 2023 hebben wij de gehele collectie van Gloryfy in huis en krijg je 10% korting op zonne- en sportbrillen van Gloryfy. De actie geldt niet voor brillen op sterkte.

gloryfy sportbrillen

Naar het overzicht