Met contactlenzen op vakantie

De zomervakantie nadert voor velen. Ook tijdens je vakantie wil je optimaal zicht hebben, waardoor het handig is om contactlenzen mee te nemen. Als je lenzen draagt zijn er enkele zaken waarop je extra dient te letten als je op reis gaat. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij onbezorgd op vakantie kunt gaan als lensdrager.

Vliegen met contactlenzen

Ga je met het vliegtuig op vakantie? Tijdens de vlucht kun je gerust je lenzen inhouden. Vooral op kortere vluchten is dit geen probleem. Wees je er wel van bewust dat de lucht in een vliegtuig droger is dan wanneer je je op de grond begeeft. Hierdoor is er een grotere kans op droge of geïrriteerde ogen. Tenslotte kun je gerust lenzenvloeistof meenemen in jouw handbagage. Let wel op dat iedere vliegmaatschappij eigen regels heeft omtrent het meenemen van vloeistoffen, zoals de maximale hoeveelheid per flesje.

Kies voor daglenzen

Veel lensdragers kiezen ervoor om daglenzen mee te nemen op vakantie. Dit ter afwisseling van hun bril of week- of maandlenzen. Het dragen van daglenzen kent vele voordelen, waaronder dat ze erg makkelijk in gebruik zijn. Daglenzen draag je tenslotte slechts één dag. Daarnaast hoeft je de daglenzen niet schoon te maken en te bewaren. Hierdoor kun je je lenzenvloeistof thuislaten. Ten slotte zijn daglenzen goed te combineren met het dragen van zonnebril zonder sterkte.

Neem altijd reserve lenzen mee

Of je nu kiest om daglenzen mee te nemen of niet, het is altijd handig om een extra paar contactlenzen mee te nemen. Je bent immers op vakantie waardoor het lastig kan zijn om de juiste lenzen en benodigdheden te vinden in het buitenland. Hierbij is het verstandig om de contactlenzen en lenzenvloeistof over jouw bagage te verdelen, bijvoorbeeld als je in de situatie terechtkomt waarbij jouw koffer kwijt is geraakt gedurende de reis.

Zwemmen en lenzen

Tijdens jouw vakantie wil je natuurlijk een frisse duik nemen in het zwembad of de zee. Het is verstandig om zonder lenzen te gaan zwemmen. Zie je zonder contactlenzen erg slecht of krijg je hoofdpijn als je je lenzen niet in hebt? Zwem dan met een goede passende duik- of zwembril of kies voor daglenzen. Bij het dragen van daglenzen is het verstandig om na het zwemmen deze gelijk weg te gooien.

Draag een UV-werende zonnebril

Het is altijd van belang om je ogen goed te beschermen tegen de zon. Als je je de hele dag in de zon begeeft is het dragen van een goede UV-werende zonnebril essentieel. Daarnaast kan je je ogen ook bescherming bieden door een hoed te dragen en zoveel mogelijk in de schaduw te blijven.

Gespecialiseerd in contactlenzen

Met deze handige tips ben je als lensdrager goed voorbereid en kan je zorgeloos genieten van jouw welverdiende vakantie. Bij Boonstra Brillen & Contactlenzen, gevestigd in Apeldoorn (winkelcentrum Kerschoten), hebben wij diverse soorten contactlenzen in ons assortiment: van daglenzen tot aan maandlenzen. Kom gerust langs om geadviseerd te worden door onze lensspecialist.

zwembril op maat

Naar het overzicht