Waarom een periodieke oogmeting verstandig is

Wanneer zijn uw ogen voor het laatst gecontroleerd? Boonstra Brillen & Contactlenzen, opticien in Apeldoorn, adviseert u om minimaal één keer per jaar uw ogen te laten controleren bij een gediplomeerde opticien. In onze nieuwste blog vertellen wij waarom een periodiek oogonderzoek verstandig is.

Uw ooggezondheid verandert

Het gezichtsvermogen verandert zeer langzaam. Vaak gaat uw zicht langzaam achteruit en ervaart u klachten zoals hoofdpijn of vermoeidheid. Uit onderzoek is gebleken dat vrijwel iedere Nederlander die ouder is dan 55 jaar een (multifocale) bril of lenzen nodig heeft. Bij het ouder worden neemt de kans op oogziektes zoals staar en glaucoom (ouderdoms-oogaandoeningen) toe. Bij een jaarlijkse oogmeting kunnen veranderingen in een vroeg stadium worden opgemerkt. Vervolgens zoeken wij samen met u naar een passende kijkoplossing, bijvoorbeeld een nieuwe bril met de juiste sterkte.

Oogproblemen

Wanneer u merkt dat het lezen extra inspanning vergt van uw ogen of dat het kijken op afstand steeds moeilijker wordt, adviseren wij u om direct een bezoek te brengen aan een opticien. Niet alleen onscherp zicht, maar ook bij vermoeide of branderige ogen is een oogmeting zinvol. De kans op een oogafwijking is de laatste jaren steeds groter geworden doordat onze ogen steeds meer bloot worden gesteld aan schermen. Dit kan uiteindelijk leiden tot slechter zicht. 

Oogafwijking in de familie

Zijn er binnen uw familie oogziektes bekend? Bij bepaalde (chronische) erfelijke ziektes is het van belang dat u regelmatig uw ogen laat controleren. Een voorbeeld van een chronische ziekte waarbij na verloop van tijd het netvlies beschadigd kan raken is diabetes.

Professionele oogmeting in Apeldoorn

Met behulp van onze moderne oogmeetappartuur, DNEye scanner van Rodenstock, is Boonstra Brillen in staat om een nauwkeurig beeld te schetsen of uw gezichtsvermogen is veranderd. Maak een afspraak voor een deskundige oogcontrole via: 055-5212774. Ook voor een periodieke lenscontrole bent u bij ons aan het juiste adres.

Naar het overzicht