4 redenen waarom je een zonnebril moet dragen in de winter

Een muts, sjaal en een dikke warme jas zijn vaak de voorhandliggende accessoires die je draagt in de winter. Een zonnebril wordt vaak geassocieerd met de zomer, maar ook in de winter komt een zonnebril goed van pas. In onze nieuwe blog geven wij vier redenen waarom het verstandig is om ook in de winter een zonnebril te dragen.

Voorkom sneeuwblindheid

Sneeuw geeft veel plezier, maar bescherm jij jouw ogen ook tegen sneeuwblindheid? Sneeuwblindheid is een pijnlijke ontsteking die wordt veroorzaakt door te veel blootstelling van de ogen aan uv-stralen die weerkaatst worden door sneeuw of ijs. Het voorkomen van sneeuwblindheid kan gemakkelijk door het dragen van een zonnebril die 100% van de uv-stralen van de zon blokkeert.

Bescherm je ogen tegen uv-stralen

Goede bescherming tegen uv-stralen in de winter is nét zo belangrijk als in de zomer. Misschien dat de zon minder lang schijnt en fel is, maar dat betekent niet dat jouw ogen geen uv-straling opvangen. Bij te veel blootstelling kan dit schadelijk zijn voor jouw ogen wat op latere leeftijd kan leiden tot staar. Met het dragen van een stijlvolle zonnebril van Serengeti, Ray-Ban of Rodenstock bescherm jij jouw ogen ook in de wintermaanden.

Laagstaande zon in de wintermaanden

In de wintermaanden kan de zon voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen, bijvoorbeeld wanneer je last hebt van de laagstaande zon. Niet alleen voor je eigen veiligheid maar ook voor de veiligheid van andere weggebruikers is het dragen van een zonnebril verstandig. Hierbij raden wij je aan om standaard een zonnebril in je auto te hebben.

Verminder droge en vermoeide ogen

Grijp jij in de winter vaker naar je lippenbalsem of handcrème? Door de winterse droge lucht kunnen de ogen ook droog worden. Wanneer de ogen blootgesteld worden aan zonlicht, worden zij moe en gevoelig. Wanneer je buiten bent verdampt je oogvocht sneller. Door het dragen van een zonnebril komt de kou minder dicht op je ogen en voorkom je dat deze droog worden.

De mooiste zonnebrillen voor in de winter

Ben je op zoek naar een nieuwe zonnebril? Bij Boonstra Brillen & Contactlenzen, opticien in Apeldoorn, ben je op het juiste adres. Wij beschikken over een ruime collectie zonnebrillen voor zowel dames als heren. Kom gerust langs om de mooiste zonnebrillen van Apeldoorn met je eigen ogen te bewonderen.

Naar het overzicht