Voor een haarscherp zicht naar Boonstra Brillen & Contactlenzen

APELDOORN - Van 13 september tot en met 1 oktober zijn weer de jaarlijkse Oogmeetweken. Ook Boonstra Brillen & Contactlenzen doet hieraan mee. En dat doet de optiekzaak met een versterkt team, want per 1 juli is de zoon van eigenaar Foppe Boonstra, Douwe, in de winkel komen werken als opticien en contactlensspecialist.

Vier generaties Boonstra

Douwe is 29 jaar en dat is precies ook de leeftijd die Foppe had, toen hij als derde generatie Boonstra in de winkel van zíjn vader kwam werken. De liefde voor het vak zat er bij beiden al van jongs af aan in. Aangestoken door het enthousiasme waarmee de eerste twee generaties het bedrijf altijd hebben geleid, was de keus voor Foppe en nu ook Douwe niet moeilijk om dit voort te zetten. De vele facetten van het vak van opticien maken dat geen dag hetzelfde is.

Modebewuste brildragers

Ze zijn enthousiast over hun vak, zoals ze ook blij worden van de brillen van het merk LookAdd. “We dragen het merk zelf en zijn hiervan dealer in Apeldoorn. LookAdd is er voor modebewuste brildragers die van afwisseling houden. Dat kan ook niet anders met tien lichtgewicht monturen met verwisselbare, magnetische covers (Adds) in ruim 150 verschillende designs. Gebruikers kunnen dagelijks wisselen.”

Scherp zicht? Zeker weten!

Wat betreft de Oogmeetweken zegt Foppe: “Raar eigenlijk, dat u het nooit zeker weet. Of u écht scherp ziet. Is uw zicht voldoende scherp of kan het beter? Minder scherp zicht valt vaak pas op in de herfst. Waarom? Er is minder groen in de natuur, en rood licht overheerst. Daardoor ziet u minder contrast. Meer regen, laagstaande zon, meer binnen zitten en kijken op beeldschermafstand; de herfst vraagt nu eenmaal meer van uw ogen. Ziet u echt nog wel scherp? Redenen genoeg om juist nu uw ogen te laten meten, het liefst ieder najaar. Tijdens de Oogmeetweken. Dan weet u het zeker. Scherp zicht? Zeker weten! Plan nu een gratis oogmeting, graag even bellen voor een afspraak.”

Vakmanschap opticien Apeldoorn

Biometrisch Intelligentie Glazen

Scherpte eist ook kwaliteit. Daarom werkt Boonstra Brillen & Contactlenzen samen met partners die eenzelfde scherpte leveren. “Dit zijn de producten waar ik als opticien mee werk, om elk zicht scherp te stellen. We werken met de nieuwste DNEye Scanner meettechnologie en de B.I.G. Vision brillenglazen van Rodenstock. Biometrisch Intelligentie Glazen van Rodenstock bieden haarscherp zicht in alle lichtomstandigheden. Met B.I.G. EXACT glazen ervaart 92% van de gebruikers een scherper zicht dan voorheen. De monturencollectie biedt weer de hoogste kwaliteit."

Ultieme vrijheid met nachtlenzen

De scherpte van het contactlensaanbod is bij ons in de winkel gegarandeerd met de lenzen van Menicon en de laatste nieuwe nachtlenzen. Scherp zien zonder bril of lenzen? Ervaar nu ook ultieme vrijheid met nachtlenzen!

Giftset van Blond Amsterdam

Femque en Janneke, ontwerpsters van Blond Amsterdam, hebben speciaal voor deze Oogmeetweken een unieke giftset ter waarde van 70 euro ontworpen. “Oogstrelend en in limited edition. U krijgt het cadeau bij aanschaf van een complete bril.”

Nieuwste meettechniek

Trots zijn beide mannen dus op de DNEye Scanner, een innovatief oogmeetapparaat dat zeer nauwkeurig meet. “De scanner meet verschillende zaken, waaronder het verschil in sterkte bij een kleine en grote pupil”, legt Foppe Boonstra uit. “Een oog is net zo uniek als een vingerafdruk. Er kan een verschil in afwijking zijn bij daglicht ten opzichte van schemering en in het donker. Ook meet het apparaat de kanteling van de ooglens, wanneer u nabij kijkt. Door te meten en te verwerken in het glas ziet de gebruiker in HD, ongekende helderheid zowel overdag als in het donker.”

Samenwerking Lensonline.nl

Tot slot vestigen vader en zoon Boonstra nog even de aandacht op de samenwerking met Lensonline.nl. “Wij zijn hierdoor niet gebonden aan merken en kunnen daarom iedere klant voorzien van een deskundig en vooral onafhankelijk advies.”

Lensonline Boonstra Brillen

Naar het overzicht