Draag jij tijdens wintersport wel een zonnebril?

De winter is coming! Ga je graag op wintersport en heb je al een vakantie geboekt naar een winterse bestemming? Wanneer je besluit om op wintersportvakantie te gaan adviseren wij je om een goede zonnebril mee te nemen. In onze nieuwste blog lichten wij uit waarom het belangrijk is om een zonnebril te dragen in de sneeuw.

Blootstelling aan uv-straling in de winter

Vaak wordt een zonnebril vergeten tijdens het inpakken van de koffer. Niet alleen in de zomer is een zonnebril een cruciale accessoire om mee te nemen. Vooral op skivakantie, in gebergtes met een strakblauwe lucht, kunnen je ogen beschadigd raken. Witte pistes weerkaatsen zonnestralen die terecht komen in jouw ogen. Wanneer je geen zonnebril draagt bestaat de kans op sneeuwblindheid: een hoornvliesontsteking waarbij de ogen licht worden aangetast. Het dragen van een zonnebril verminderd de kans op oogirritaties, waaronder tranende en prikkelende ogen.

Gepolariseerde glazen

Een zonnebril met gepolariseerde glazen biedt jouw ogen extra bescherming en rust tijdens zonnige dagen in de sneeuw. De glazen verminderen de lichtintensiteit waardoor jij beter kunt zien als er veel lichtschitteringen zijn. Met gepolariseerde glazen behoud je het natuurlijke zicht, zowel contrast als kleur, zonder verblinding.

Ray-Ban zonnebril voor de wintersport bij Boonstra Brillen opticien Apeldoorn Zonnebrillen voor de wintersportvakantie Boonstra Brillen


Zonnebrillen voor de winter

Wat maak een zonnebril geschikt voor de wintersport? Allereerst dient een zonnebril 100 procent uv-bescherming te bieden. Zonnebrillen met een UV400 sticker zijn geschikt voor wintersporters. Ook op de CE-markering kan er gelet worden; deze dient 3 of 4 te zijn. De markering geeft de kleurintensiteit van het glas aan. Ten slotte dient een zonnebril goed op je gezicht aan te sluiten, omdat je geen lichtval van de zijkant in je ogen wilt.

Divers aanbod winterzonnebrillen

Boonstra Brillen, opticien in Apeldoorn, heeft diverse zonnebrillen die geschikt zijn voor wintersporters. Onze oogspecialisten helpen je graag met het uitzoeken van een winterzonnebril van Ray-Ban en Serengeti waardoor je goed voorbereid op skivakantie kunt. Zien wij jou binnenkort in onze winkel?

Naar het overzicht