Moet je een zonnebril dragen?

Zonnebrillen zijn een musthave voor elke man en vrouw. Dat geldt voor zonnebrillen zonder sterkte, maar ook zeker voor zonnebrillen op sterkte. Niets is vervelender dan verblind worden door de zon. De meeste mensen weten wel dat je zonder de juiste bescherming door de zon kunt verbranden, maar niet iedereen is zich bewust van het feit dag ook je ogen beschadigd kunnen raken door de UV-straling van de zon.

UV-bescherming is essentieel

Door onvoldoende bescherming voor je ogen loop je op latere leeftijd het risico op ernstige oogaandoeningen zoals staar en maculadegeneratie. Niet alleen in de zon kunnen jouw ogen beschadigd raken, ook in de schaduw, op het water en zelf op een bewolkte dag kan UV-straling nadelige gevolgen hebben. Door het dragen van een goede zonnebril bescherm je je ogen optimaal. Ook kan een zonnebril ervoor zorgen dat je een strakke blik op de weg houdt.

Zonnebril voor elke type

Klassiekers onder de zonnebrillen zijn onder andere de stijlvolle pilotenzonnebrillen (aviator) en cat-eye modellen. Naast klassieke modellen zijn er nog veel meer type zonnebril. Denk bijvoorbeeld aan een model met ronde of rechthoekige glazen. Bekende brillen- en kledingmerken brengen elk jaar weer prachtige modellen uit, vaak in bijzondere kleuren en printjes. Wil je een goede basic zonnebril? Dan kun je ook voor een diepzwarte, donkerbruine en/of metalen montuur gaan. 

Op zoek naar een nieuwe zonnebril voor het komende jaar? Om het je makkelijker te maken lichten wij drie zonnebrillen trends van 2022 uit.

Sportieve zonnebrillen

Ben jij een sportieveling die vaak aan sport doet? Dan is een sportieve zonnebril perfect! Dit jaar zien wij veel sportieve zonnebrillen met gestroomlijnde, futuristische ogende monturen en efficiënt vormgegeven glazen in verschillende tinten voorbijkomen in de collecties. De sportieve zonnebril geeft jou gelijk een coole en sportieve look, maar beschermt ook jouw ogen tegen het felle zonlicht.

Sportieve zonnebril

Shield zonnebrillen

Dit jaar draait het allemaal om futuristische modellen, gekleurde spiegelglazen en maxi-glazen. De shield zonnebril vindt haar oorsprong in de jaren 80. Deze kenmerkende zonnebril is weer helemaal terug van weggeweest en is door haar retro en futuristische look een echte eyecatcher.

Zonnebrillen met een wit montuur

In combinatie met een breed kunststof montuur en een retrovorm, zijn zonnebrillen met een wit montuur een perfecte keuze. De grote ontwerpers hebben het bewezen op hun catwalk en beroemdheden hebben het laten zien in hun social media berichten.

Wit montuur zonnebril

Zonnebril kopen in Apeldoorn

Het assortiment zonnebrillen van Boonstra Brillen & Contactlenzen is erg divers. Of je nu op zoek bent naar een zonnebril met ronde glazen, een transparante zonnebril of een zwarte zonnebril: bij ons ben je op het juiste adres. Kom gerust langs om je nieuwe merkzonnebril van Ray-Ban, Serengeti, Rodenstock of Gloryfy Unbreakable uit te zoeken. Wij voorzien je graag van advies en kunnen ook de zonnebril op sterkte maken.

Naar het overzicht