Met een frisse blik het nieuwe jaar starten

Heeft u voor het nieuwe jaar goede voornemens opgesteld? Boonstra Brillen & Contactlenzen voegt er graag een aantal voornemens aan toe om dit jaar ook eens extra goed voor uw ogen te zorgen. In onze nieuwste blog lichten wij deze tips voor gezonde ogen toe.

1. Jaarlijks een oogmeting doen

Wij als opticien adviseren iedereen om jaarlijks een deskundige oogmeting te laten doen. Doordat wij het afgelopen jaar meer tijd hebben besteed aan het kijken naar schermen (onder meer computers, mobiele telefoons en iPads), is het van belang om te kijken hoe het gesteld is met de conditie van uw ogen. Onze specialisten meten niet alleen uw zicht, maar ook de gezondheid van uw ogen. Na een oogmeting weet u meteen welke kijkoplossing het meest geschikt is voor uw ogen.

2. Beeldschermbril voor de thuiswerkers

Heeft u last van een verkrampte werkhouding en/of vermoeide ogen? Met een beeldschermbril kijkt u rustiger naar uw beeldscherm. Daarnaast zorgt het dragen van een computerbril dat u ook een betere (werk)houding aanneemt. Van een bril met blauwfilter tot een multifocale bril op sterkte: onze vakkundige opticiens helpen u graag bij uw zoektocht naar een nieuwe bril.

3. Beeldschermpauze helpt!

Te veel en te vaak kijken naar het beeldscherm van uw mobiele telefoon of werklaptop kan op lange termijn zorgen voor oogklachten. Wij adviseren u om na twintig minuten beeldschermtijd, twintig seconden in de verte te kijken. Door uw ogen te laten concentreren naar een andere kijkafstand kunnen uw ogen even tot rust komen.

4. Sporten met een sportbril

Heeft u met uzelf de afspraak gemaakt om meer te gaan sporten het komende jaar? Sporten met een bril is niet altijd even eenvoudig. Een sportbril van het merk Gloryfy Unbreakable geeft beter zicht tijdens het hardlopen en fietsen en is veiliger dan een normale bril. Ook daglenzen zijn ideaal en geven u meer bewegingsvrijheid.

5. Uv-straling en uw ogen

Gemiddeld neemt het aantal zonuren en de temperatuur in de loop van de jaren steeds meer toe. Een goede zonnebril, met of zonder sterkte, houdt u uw ogen beschermd tegen de schadelijke uv-straling. Bij Boonstra Brillen & Contactlenzen, opticien in Apeldoorn, hebben wij een breed assortiment aan zonnebrillen van diverse merken als Ray-Ban en Serengeti.

Naar het overzicht